Το TikTok είναι μία από τις τελευταίες πλατφόρμες που πλήττονται από τις απολύσεις που σαρώνουν τον κλάδο της τεχνολογίας και του gaming τον τελευταίο χρόνο.

Εκπρόσωπος της δημοφιλούς πλατφόρμας βίντεο μικρής διάρκειας δήλωσε στο NPR ότι η εταιρεία απέλυσε περίπου 60 υπαλλήλους, κυρίως από το τμήμα πωλήσεων και διαφήμισης που εργάζονται στα γραφεία της εταιρείας στις ΗΠΑ (Λος Άντζελες, Νέα Υόρκη, Όστιν) αλλά και στο εξωτερικό. Πρόσθεσε ακόμα ότι οι απολύσεις είναι μέρος μιας συνήθους αναδιοργάνωσης, όμως το NPR αναφέρει ότι η εταιρεία προχώρησε στην απόφαση αυτή για λόγους μείωσης κόστους.

Η ByteDance, η μητρική εταιρεία του TikTok, φέρεται να έκοψε εκατοντάδες θέσεις εργασίας στην εταιρεία ανάπτυξης του Marvel Snap Nuverse πέρυσι. Σύμφωνα με προηγούμενες αναφορές, η ίδια η TikTok προχώρησε σε έναν γύρο απολύσεων στα μέσα του 2022 λόγω των παγκόσμιων προσπαθειών αναδιάρθρωσης και στη συνέχεια ξανά στις αρχές του 2023 για να απολύσει το προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για τις προσλήψεις στο Δουβλίνο. Ο νέος γύρος επηρεάζει μόνο ένα μικρό κλάσμα του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της ByteDance που είναι περίπου 150.000 άτομα, αλλά όπως σημειώνει το NPR, είναι ένα "σημάδι πόνου στον κλάδο της τεχνολογίας".

Ο διευθύνων σύμβουλος της Google, Sundar Pichai, δήλωσε πρόσφατα στους εργαζόμενους να αναμένουν φέτος περαιτέρω μείωση προσωπικού, καθώς η εταιρεία κατανέμει τους πόρους της. Είπε ότι η Google "αφαιρεί στρώματα για να απλοποιήσει την εκτέλεση και να αυξήσει την ταχύτητα σε ορισμένους τομείς". Η Amazon δήλωσε επίσης πρόσφατα στο Engadget ότι απολύει περίπου το 5% του προσωπικού στο τμήμα Buy with Prime. Το Twitch, μια πλατφόρμα video-streaming που ανήκει στην Amazon, επλήγη από έναν μεγαλύτερο γύρο απολύσεων που αφορούσε πάνω από 500 άτομα νωρίτερα φέτος, προκειμένου να μειώσει το κόστος και να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά την επιχείρησή του.

  • Like 1