Το TikTok πειραματίζεται επιτρέποντας το ανέβασμα βίντεο διάρκειας 30 λεπτών, γεγονός που αποτελεί μια σημαντική αλλαγή από το περιεχόμενο μικρής διάρκειας που το έκανε επιτυχημένο.

Το εκτεταμένο χρονικό όριο σηματοδοτεί την εντατικοποίηση του ανταγωνισμού με το YouTube για την προσέλκυση δημιουργών που δημιουργούν μεγαλύτερα βίντεο. Ο σύμβουλος Matt Navarra εντόπισε αρχικά τη δυνατότητα μέσα στην έκδοση beta του iOS του TikTok.

Αν η δυνατότητα εφαρμοστεί καθολικά, θα κορυφώσει τη σταδιακή υιοθέτηση του περιεχομένου μακράς μορφής από το TikTok, αφού αρχικά είχε περιορίσει τα βίντεο στα 15 δευτερόλεπτα. Οι επακόλουθες αναβαθμίσεις επέτρεψαν αρχικά κλιπ 3 λεπτών, στη συνέχεια 10 λεπτών και πιο πρόσφατα 15 λεπτών.  

Η απόφαση αντικατοπτρίζει την επέκταση του YouTube σε βίντεο μικρότερης διάρκειας για να αντιμετωπίσει την άνοδο του TikTok. Τώρα το TikTok ανταποδίδει τα πυρά φιλοξενώντας μορφές δημιουργών που συνήθως βρίσκουμε αποκλειστικά στο YouTube. Αυτό περιλαμβάνει τη δυνατότητα για πλήρη επεισόδια τηλεοπτικών εκπομπών αντί για τμηματικά μέρη τους. 

CleanShot2024-01-26at20_27.35@2x.png.05157d973dabcddd169a2dc85811413f.png

Οι παλιότερες χρονικές επεκτάσεις του TikTok έφεραν στην πλατφόρμα μαθήματα μαγειρικής, εκπαιδευτικά βίντεο, κωμικά σκετς και άλλο περιεχόμενο ασύμβατο με τους υπερβολικά περιοριστικούς χρόνους διάρκειας. Όμως, το ανώτατο όριο των 30 λεπτών επιτρέπει uploads που ήταν αδύνατα πριν, απευθυνόμενο ενδεχομένως σε μια εντελώς νέα κατηγορία δημιουργών.

Ορισμένοι εικάζουν ότι η απόφαση αυτή του TikTok έχει στόχο τηλεοπτικά δίκτυα που ήδη προσεγγίζουν θεατές στο TikTok, αλλά αναγκάζονται να σπάσουν το περιεχόμενο τους σε μικρότερα κλιπ. Ωστόσο, υπάρχουν ανησυχίες για τη διατήρηση της φήμης του TikTok για τα σύντομα βίντεο που ευθυγραμμίζονται με τη μείωση της διάρκειας της προσοχής. Ωστόσο, η εταιρεία έχει δοκιμάσει χαρακτηριστικά όπως η προβολή σε πλήρη οθόνη και σε οριζόντια θέση όπως επίσης το γρήγορο forward για να βοηθήσει την παρακολούθηση.  

Η τελική υποδοχή από τους χρήστες και τους δημιουργούς παραμένει αβέβαιη μέχρι να ολοκληρωθεί η ευρεία εφαρμογή. Πολλοί πιθανότατα εξακολουθούν να θεωρούν το TikTok ως δευτερεύουσα πλατφόρμα για βίντεο μικρού μήκους σε σύγκριση με το YouTube. Όμως γίνεται σαφές ότι η εταιρεία σκοπεύει σαφώς να ενισχύσει τη θέση της και για τα δύο είδη.  
 

  • Like 2