Ένα από τα μεγαλύτερα torrent site στον κόσμο, το Torrentz, ανακοίνωσε στα εκατομμύρια των χρηστών του, την απόφαση του να σταματήσει πλήρως τη λειτουργία του.

Η ιστοσελίδα έκανε την εμφάνισή της το 2003 και υπήρξε μια από τις πιο δημοφιλής ανάμεσα σε παρόμοιες ιστοσελίδες για περισσότερο από 13 χρόνια. Με εκατομμύρια επισκέπτες καθημερινά, το Torrentz ήταν στην ουσία μια μηχανή αναζήτησης torrent αρχείων που δε φιλοξενούσε κανένα αρχείο αλλά οδηγούσε ανάλογα με το αποτέλεσμα σε άλλες ιστοσελίδες όπως το Pirate Bay προκειμένου ο χρήστης να βρει το αρχείο που ζητούσε.

 

Πλέον όσοι επισκεφθούν την ιστοσελίδα θα ανακαλύψουν ότι η μηχανή αναζήτησης έχει απενεργοποιηθεί ενώ υπάρχει ένα μικρό μήνυμα που αναφέρεται σε παρελθοντικό χρόνο για την ιστοσελίδα. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναγράφει ότι «Το Torrentz ήταν μια δωρεάν, δυνατή και γρήγορη μηχανή αναζήτησης που συνδύαζε αποτελέσματα από αρκετές άλλες μηχανές αναζήτησης».

torrentz-farewell.png

 

Πάντως αν και δεν φιλοξενούσε αρχεία torrent, εντούτοις οι διαχειριστές του site βρέθηκαν -ειδικά το τελευταίο διάστημα- αντιμέτωποι με καταγγελίες κατόχων πνευματικών δικαιωμάτων για απενεργοποίηση συνδέσμων ενώ η RIAA και η MPAA, προχώρησαν σε αντίστοιχες καταγγελίες. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η απενεργοποίηση του Torrentz, έρχεται λόγο καιρό μετά το τερμάτισμο λειτουργίας του Kickass Torrents, μιας ακόμα δημοφιλούς ιστοσελίδας σχετική με torrents.

 

Link.png Site: https://torrentfreak.com/torrentz-shuts-down-largest-torrent-meta-search-engine-says-farewell-160805/'>Torrentfreak