Η πλατφόρμα τονίζει πως δεν υπάρχει θέση για τέτοιο υλικό.

Το Twitch ενημέρωσε τους όρους του αναφορικά με την μετάδοση βίντεο, για να εισάγει παράγραφο που αφορά την απαγόρευση δημοσίευσης τρομοκρατικού και εξτρεμιστικού περιεχομένου. Η πλατφόρμα ανέφερε ότι προχωράει στην κίνηση αυτή για να ενισχύσει το γεγονός ότι αυτός ο τύπος περιεχομένου δεν έχει θέση στο Twitch.

Η πλατφόρμα έχει έρθει αντιμέτωπη με τέτοιου είδους υλικό σχετικά πρόσφατα. Πέρυσι, τρομοκράτης μετέδωσε την επίθεσή του σε μια συναγωγή στη Γερμανία  με το Twitch να δέχεται πολλές κατηγορίες για τη ζωντανή μετάδοση. Όμως δεν είναι μόνο το Twitch το οποίο έχει μεταδώσει τέτοιου είδους περιεχόμενο ζωντανά αλλά και το Facebook όπου όταν οπλισμένος τρομοκράτης επιτέθηκε σε τζαμί της Νέας Ζηλανδίας.

Η αντιμετώπιση εξτρεμιστικού και τρομοκρατικού περιεχομένου είναι ένα δύσκολο πρόβλημα για πλατφόρμες όπως το Twitch και το Facebook. Η απόλυτη απαγόρευση αυτού του υλικού πιθανότατα δεν αρκεί για να εμποδίσει άλλους τρομοκράτες να μεταδώσουν ζωντανά τις επιθέσεις τους ή χρήστες που προσπαθούν να πείσουν το κοινό τους να διαπράξουν βίαιες πράξεις.

Ωστόσο, οι πλατφόρμες πρέπει να χρησιμοποιούν κάθε εργαλείο που έχουν στη διάθεσή τους για να αποτρέψουν τέτοιες ενέργειες στο μέλλον. Αν και το Twitch είχε από καιρό μια προσέγγιση μηδενικής ανοχής για το περιεχόμενο μίσους, το να εξηγεί τι ακριβώς επιτρέπεται και τι όχι, δεν βλάπτει κανέναν.

Το κείμενο που πρόσθεσε το Twitch αναφέρει:

Το Twitch δεν επιτρέπει περιεχόμενο που απεικονίζει, δοξάζει, ενθαρρύνει ή υποστηρίζει την τρομοκρατία ή βίαιες εξτρεμιστικές πράξεις. Αυτό περιλαμβάνει την απειλή ή την ενθάρρυνση άλλων να διαπράξουν πράξεις που θα είχαν ως αποτέλεσμα σοβαρή σωματική βλάβη σε ομάδες ανθρώπων ή σημαντική καταστροφή περιουσίας. Δεν επιτρέπεται να προβάλλετε ή να συνδέετε τρομοκρατική ή εξτρεμιστική προπαγάνδα, συμπεριλαμβανομένων σκληρών εικόνων ή βίντεο από τρομοκρατική ή εξτρεμιστική βία, ακόμη και για σκοπούς καταγγελίας τέτοιου περιεχομένου.

  • Like 1