Έναν εναλλακτικό τρόπο βρίσκει το Twitter προκειμένου να δώσει περισσότερο χώρο στους χρήστες να γράψουν τα μηνύματά τους στην υπηρεσία, από τις 19 Σεπτεμβρίου.

Αν και το όριο των 140 χαρακτήρων παραμένει για κάθε tweet, εντούτοις από τη συγκεκριμένη ημερομηνία και μετά δε θα υπολογίζεται σ' αυτό περιεχόμενο συγκεκριμένου τύπου όπως σύνδεσμοι από ιστοσελίδες ή από εικόνες/βίντεο που έχει ανεβάσει ο χρήστης μαζί με το μήνυμά του. Η αλλαγή αυτή είχε προαναγγελθεί τον περασμένο Μάιο όμως τώρα το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο θα την ενεργοποιήσει για όλους τους χρήστες του, δίνοντας περισσότερη ελευθερία κατά τη συγγραφή ενός tweet.

 

Η εξαίρεση δεν αφορά μόνο τους συνδέσμους αλλά επεκτείνεται και σε άλλου τύπου περιεχομένου όπως παραθέσεις (quotes) αλλά και usernames άλλων χρηστών του Twitter που πιθανότατα αναφέρει κάποιος μέσα στο Tweet του. Για την ώρα δεν έχει γίνει γνωστό αν οι παραπάνω αλλαγές θα γίνουν μαζικά η σταδιακά, αρχής γενομένης από την ερχόμενη Δευτέρα.

 

Κατά το παρελθόν και μετά από αντιδράσεις, το Twitter σκέφτηκε σοβαρά να αυξήσει σημαντικά το όριο των 140 χαρακτήρων για κάθε tweet όμως ο συνιδρυτής και CEO της εταιρείας, Jack Dorsey υπαναχώρησε αναφέροντας ότι το ίδιο το όριο είναι αυτό που κάνει το Twitter τόσο ξεχωριστό. Πάντως οι χρήστες του Twitter συνεχίζουν να βρίσκουν διαφορετικούς τρόπους να γράφουν τα μηνύματά τους έτσι ώστε να ξεπερνούν το όριο των 140 χαρακτήρων είτε με συνεχή αριθμημένα tweets (tweetsorm) είτε χρησιμοποιώντας εικόνες από προγράμματα σημειώσεων και ειδικότερα αυτό του iPhone.

 

Link.png Site: TheVerge