Αφού απέλυσε το μισό προσωπικό του Twitter σε μία ημέρα και λίγες μέρες μετά απέλυσε έως και 5.500 επιπλέον συμβασιούχους χωρίς κάποια επίσημη ενημέρωση, ο υπέρμαχος  της "ελευθερίας του λόγου" και μαξιμαλιστής, Elon Musk, απολύει τώρα και όποιον τολμά να τον επικρίνει, τόσο στο Twitter όσο και στο ιδιωτικό Slack της εταιρείας.

Χθες, ο Musk παραδέχτηκε ότι απέλυσε έναν μηχανικό που επιχείρησε να τον διορθώσει δημόσια στο Twitter, χωρίς ο Eric Frohnhoefer να είναι ο τελευταίος που πήρε αυτόν τον δρόμο. Η μηχανικός λογισμικού του Twitter, Sasha Solomon έγραψε επίσης στο Twitter ότι "απολύθηκε για shitposting" μετά από μια σειρά από διαγραμμένα πλέον tweets που επέκρινε τον Musk, προσθέτοντας "kiss my ass elon".

Εργαζόμενοι της εταιρείας που προχώρησαν και αυτοί σε δημόσια -και πιο κόσμια κριτική- του Musk, είδαν κι' αυοτί την πόρτα της εξόδου.

 

 

 

Ακόμα και αυτοί που τόλμησαν να προχωρήσουν σε retweets μηνυμάτων που ασκούσαν κριτική στον Musk, απολύθηκαν με τη σειρά τους.

 

 

Και η ιστορία δεν τελειώνει εδώ αφού πολλοί εργαζόμενοι αναφέρουν ότι απολύονται μόνο και μόνο επειδή άσκησαν κριτική στον Musk στο ιδιωτικό Slack της εταιρείας.

«Ο λογαριασμός μου στο Twitter έγινε ιδιωτικός εκείνη τη στιγμή, οπότε μπορώ μόνο να υποθέσω ότι αυτό έγινε επειδή δεν έδειξα 100% αφοσίωση στο Slack», έγραψε ο Nick Morgan, ο οποίος είχε προχωρήσει σε κριτική μέσω του λογαριασμού που διατηρεί στην υπηρεσία. Ο ίδιος δημοσίευσε ένα αντίγραφο της ειδοποίησης για την απόλυσή του:

 

Σύμφωνα με το Verge, δεν είναι δυνατό να επιβεβαιωθεί αν ο λογαριασμός του Morgan έγινε ιδιωτικός, αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος που έχει απολυθεί για σχόλια που έκανε στο Slack κανάλι του Twitter που αφορά τους υπαλλήλους. Ο Gergely Orosz έγραψε στο Twitter ότι περίπου 10 άτομα έχουν απολυθεί επειδή μίλησαν εσωτερικά σε ένα κανάλι του Slack ενώ πηγές του Casey Newton από το Platformer αναφέρουν ότι ο αριθμός αυτός μπορεί να είναι πιο κοντά στους 20.

 

Υπάλληλοι του Twitter δήλωσαν ανώνυμα στο Bloomberg ότι τουλάχιστον δώδεκα υπάλληλοι έχουν απολυθεί αφού άσκησαν κριτική στον Musk σε διάφορες πλατφόρμες.

Το Twitter, το οποίο δεν διαθέτει πλέον τμήμα επικοινωνίας, προφανώς δεν αναφέρει τίποτα για τις απολύσεις, αλλά ο Musk τις επιβεβαίωσε με ένα ανάποδο tweet: «Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη που απέλυσα αυτές τις ιδιοφυΐες. Το τεράστιο ταλέντο τους θα είναι αναμφίβολα πολύ χρήσιμο αλλού».

 

  • Like 2
  • Thanks 1