Σύμφωνα με αναφορές, ο νέος CEO του Twitter, Elon Musk, σκοπεύει να εξαναγκάσει τους εναπομείναντες υπαλλήλους του Twitter να επιστρέψουν στα γραφεία, μόλις μία εβδομάδα αφότου εξαγόρασε την εταιρεία.

Η ιστοσελίδα Axios λέει ότι η συγκεκριμένη κίνηση έρχεται την ώρα που ο γίγαντας της κοινωνικής δικτύωσης σκοπεύει να απολύσει περίπου το ένα τρίτο του εργατικού δυναμικού του, μία κίνηση που θα μπορούσε να επηρεάσει την επαγγελματική κατάσταση έως και 3.700 υπαλλήλων του.

Η απόφαση της διοίκησης του Twitter να εξαναγκάσει τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στα γραφεία της εταιρείας, έρχεται σε πλήρη αντίθεση με όσα κήρυττε το Twitter μέχρι πρόσφατα: τον Μάϊο του 2020, η εταιρεία είχε πει στους εργαζομένους της ότι δεν χρειαζόταν να επιστρέψουν ποτέ ξανά στο γραφείο αν το επιθυμούσαν.

Ο Elon Musk έχει δείξει στο παρελθόν την αποστροφή του για την τηλεργασία σε πολλές περιπτώσεις στις εταιρείες του. Τον Ιούνιο του 2020, σε μία ηλεκτρονική του επιστολή προς το προσωπικό της Tesla παρότρυνε τους υπαλλήλους να επιστρέψουν στο γραφείο για να εργαστούν κανονικά για 40 ώρες την εβδομάδα ή να «προσποιηθούν ότι εργάζονται κάπου αλλού» παρά το γεγονός ότι ο κόσμος βρισκόταν εκείνη την εποχή ακόμα εντός της πανδημικής δίνης.

Η εξαγορά του Twitter από τον Elon Musk έχει ήδη οδηγήσει σε σημαντικές αλλαγές στο εσωτερικό της εταιρείας, κάτι που ωστόσο αναμενόταν λαμβάνοντας υπόψη τις διαμάχες με το διοικητικό συμβούλιο που κόντεψαν να φτάσουν εντός των δικαστικών αιθουσών. Πολλά από τα ανώτερα στελέχη της εταιρείας έχουν ήδη απολυθεί, συμπεριλαμβανομένου και του Διευθύνοντος Συμβούλου, Parag Agrawal αλλά και Επικεφαλής Νομικού Διευθυντή, Vijaya Gadde. Τα σχέδια για τον τερματισμό της τηλεργασίας θα μπορούσαν κάλλιστα να συνδέονται με τα φιλόδοξα σχέδια του Elon Musk για την ανανέωση του επιχειρηματικού μοντέλου της εταιρείας. Οι μηχανικοί της εταιρείας έλαβαν εντολή να ανακατασκευάσουν το σύστημα επαλήθευσης λογαριασμού, γνωστού και ως «blue tick» της εταιρείας σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, το κόστος της «premium» συνδρομητικής υπηρεσίας της εταιρείας θα αλλάξει από τα $4,99 τον μήνα σε $8, ωστόσο πέρα από την επαλήθευση ταυτότητας θα περιλαμβάνει και άλλα προνόμια, όπως μειωμένη έκθεση σε διαφημιστικές εκστρατείες κ.ά. Τα νέα έρχονται την ώρα που οι εργαζόμενοι εξακολουθούν να προτιμούν θέσεις εργασίας που επιτρέπουν την τηλεργασία. Από μία παγκόσμιας εμβέλειας έρευνα του LinkedIn διαπιστώθηκε ότι η ευελιξία ήταν η τρίτη πιο σημαντική προτεραιότητα για όλους τους υποψηφίους θέσεων εργασίας, μετά την αποζημίωση και την ισορροπία.

  • Like 6
  • Sad 3