Ο κορυφαίος YouTuber, ο MrBeast, κέρδισε πάνω από 263.000 δολάρια σε έσοδα από διαφημίσεις για την ανάρτηση του πιο πρόσφατου βίντεο του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X (πρώην Twitter).

Ωστόσο, ο διακεκριμένος YouTuber πιστεύει ότι αυτός ο υψηλός αριθμός παρουσιάζει μια ψεύτικη εικόνα. 

Ο MrBeast εξήγησε σε ένα tweet ότι η σημαντική προσοχή που συγκέντρωσε το βίντεό του πιθανότατα παρακίνησε τους διαφημιστές να αγοράσουν επιθετικά διαφημίσεις, διογκώνοντας έτσι τα έσοδά του ανά προβολή πέρα από τα τυπικά επίπεδα.

Από τότε που απέκτησε το X, ο Elon Musk έχει προσπαθήσει να δελεάσει τους δημιουργούς εφαρμόζοντας νέους τρόπους δημιουργίας κερδών, συμπεριλαμβανομένου ενός μεριδίου των εσόδων από διαφημίσεις από αναρτήσεις. Η εξασφάλιση της συμμετοχής του μέγα influencer, MrBeast, ο οποίος διαθέτει τον μεγαλύτερο αριθμό μεμονωμένων συνδρομητών στο YouTube, θα μπορούσε θεωρητικά να προωθήσει σημαντικά αυτό το στόχο. 

Ευτυχώς για τον Musk, ο MrBeast υποστηρίζει τις προσπάθειές του, αν και οι επιχειρηματικές προτεραιότητες προηγούνται. Όταν ο Musk προσκάλεσε τον 25χρονο να δημοσιεύσει βίντεο απευθείας στο X, ο MrBeast απάντησε ότι οι πασίγνωστες παραγωγές του κοστίζουν εκατομμύρια και θα απαιτούνταν πολύ περισσότερες προβολές στο X για να χρηματοδοτηθεί έστω και ένα μικρό μέρος των εξόδων. Ωστόσο, εξέφρασε την προθυμία του να πειραματιστεί μόλις προχωρήσουν οι δυνατότητες της πλατφόρμας για τη δημιουργία χρημάτων.   

Προφανώς αυτό το όριο έχει επιτευχθεί, καθώς ο MrBeast μοιράστηκε την περασμένη εβδομάδα ένα βίντεο διάρκειας 16 λεπτών στο οποίο δηλώνει την περιέργειά του για τα κέρδη από τις διαφημίσεις του X. Μετά από μία εβδομάδα, δημοσίευσε ένα screenshot που τεκμηριώνει πάνω από 156 εκατομμύρια εμφανίσεις, 5 εκατομμύρια engagements και τον προαναφερθέντα αριθμό διαφημιστικών εσόδων.

Ωστόσο, ορισμένοι χρήστες αμφισβήτησαν αν η X χαρακτήρισε εσφαλμένα το βίντεο ως διαφήμιση για να τονώσει τη δέσμευση, κάτι που ο MrBeast αναφέρει ως μια δυνητικά παραπλανητική τακτική που εξηγεί τα ακραία κέρδη.   

  • Like 2