Οι ρωσικές αρχές έχουν απαιτήσεις στις οποίες το Twitter δείχνει απρόθυμο να ανταποκριθεί.

Όπως αναφέρει το Reuters, οι ρωσικές αρχές απειλούν ότι θα μπλοκάρουν το Twitter σε ολόκληρη τη χώρα σε ένα μήνα, εκτός αν η αμερικανική εταιρία συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις αφαίρεσης συγκεκριμένου περιεχομένου.

Η απειλή έρχεται μετά από μια εβδομάδα αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και του Twitter. Στις 9 Μαρτίου, οι ρωσικές αρχές μήνυσαν το Twitter και άλλες mainstream social media πλατφόρμες, ισχυριζόμενες ότι δεν διαγράφθηκαν αναρτήσεις που παρότρυναν τα παιδιά να συμμετάσχουν σε παράνομες διαδηλώσεις σχετικά με τη φυλάκιση του Alexei Navalny, δικηγόρος και πολιτικός ακτιβιστής που δηλώνει κατά της διαφθοράς και του ρώσου Προέδρου Vladimir Putin.

Στις 10 Μαρτίου, οι ρυθμιστικές αρχές της Ρωσίας, απευθύνθηκαν εκ νέου στο Twitter διότι η αμερικανική εταιρία δεν προέβη στην κατάργηση του απαγορευμένου περιεχομένου, αν και αυτή τη φορά δεν αναφέρθηκαν στις διαδηλώσεις. Αντιθέτως, οι ρυθμιστικές αρχές ανέφεραν περιπτώσεις παιδικής πορνογραφίας, χρήσης ναρκωτικών και tweets που ενθάρρυναν τα παιδιά να διαπράξουν αυτοκτονία. Μάλιστα, οι ρωσικές αρχές απείλησαν να απαγορεύσουν το Twitter σε όλη τη χώρα, αν και δεν παρείχαν συγκεκριμένη προθεσμία.

Η τελευταία και τρίτη προειδοποίηση όμως, φαίνεται να είναι πιο άμεση. Τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων ανέφεραν ότι η απειλή αποκλεισμού του Twitter εντός του επόμενου μήνα προήλθε από τον Vadim Subbotin, τον αναπληρωτή επικεφαλής του συμβουλίου εποπτείας επικοινωνιών της χώρας, Roskomnadzor.

Ο Subbotin δήλωσε:

Το Twitter δεν αντιδρά στα αιτήματά μας όπως θα έπρεπε. Εάν η κατάσταση συνεχιστεί, θα αποκλειστεί σε ένα μήνα χωρίς δικαστική απόφαση.

Το Twitter από την πλευρά του ανέφερε:

Έχουμε πολιτική μηδενικής ανοχής σε περιεχόμενο σχετικά με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών, είναι αντίθετο με τους κανόνες του Twitter να προωθούμε και να ενθαρρύνουμε την αυτοκτονία ή τον αυτοτραυματισμό, και δεν επιτρέπουμε τη χρήση του Twitter για οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά ή για περαιτέρω παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς και πώλησης ναρκωτικών. Παραμένουμε δεσμευμένοι να υποστηρίζουμε το Ανοιχτό Διαδίκτυο σε όλο τον κόσμο και ανησυχούμε βαθιά για τις αυξημένες προσπάθειες αποκλεισμού της διαδικτυακής δημόσιας συνομιλίας.

  • Like 4