To Twitter θα προχωρήσει σε απενεργοποίηση λογαριασμών που δεν ήταν ενεργοί για αρκετά χρόνια, κάτι που θα μπορούσε να οδηγήσει σε μείωση του αριθμού των followers πολλών λογαριασμών, έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος Elon Musk στο Twitter. 

Σύμφωνα με την πολιτική του Twitter, οι χρήστες θα πρέπει να συνδέονται στο λογαριασμό τους τουλάχιστον μία φορά κάθε 30 ημέρες για να αποφύγουν τη μόνιμη διαγραφή τους λόγω παρατεταμένης αδράνειας. Με βάση πάντως τις τελευταίες πληροφορίες από τα tweets του ίδιου του Musk (από τη στιγμή που δεν υπάρχει γραφείο τύπου), οι λογαριασμοί θα αρχειοθετούνται ενώ τα handles θα είναι διαθέσιμα σε νέους και παλιούς χρήστες.  

Από τότε που ανέλαβε το Twitter τον Οκτώβριο, ο Musk έχει προχωρήσει σε αλλαγές στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο για να δημιουργήσει τα αναγκαία έσοδα και να εκπληρώσει την υπόσχεσή του να το καταστήσει “καταφύγιο για την ελευθερία του λόγου”, καταπολεμώντας παράλληλα το spam και τα bots που υποβαθμίζουν την εμπειρία του χρήστη. 

Η όλη διαδικασία και γενικότερα οι χειρισμοί του Musk έχουν δημιουργήσει αρκετές αντιδράσεις, με την εταιρεία να επαναφέρει τον προηγούμενο μήνα τα μπλε checkmarks που επαληθεύουν τα προφίλ ορισμένων ατόμων και οργανισμών υψηλού προφίλ, ακόμη και κάποιων που έχουν πεθάνει εδώ και χρόνια. Πλέον ο καθένας μπορεί να αποκτήσει τη συγκεκριμένη ένδειξη, φτάνει να είναι συνδρομητής της υπηρεσίας Twitter Blue.