Η Yahoo συνεχίζει σθεναρά να αντιστέκεται στη Microsoft η οποία έχει δώσει ένα περιθώριο 2 εβδομάδων ακόμα στο διοικητικό συμβούλιο της Yahoo να δεχτεί τη πρόταση εξαγοράς της έναντι του ποσού των 44,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Σε αντίθετη περίπτωση η Microsoft θα απευθύνει τη πρόταση της στους μετόχους της Yahoo οι οποίοι μπορούν να ανατρέψουν το σκηνικό.

 

Οι σημερινές εξελίξεις όμως δε πρέπει να δημιουργούν αισιοδοξία στη Microsoft καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η Yahoo Inc βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το κολοσσό Time Warner για πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών μέσω της AOL. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Yahoo θα λάβει ένα μεγάλο επενδυτικό ποσό από την Time Warner σε αντάλλαγμα ενός μεριδίου 20% από τη κοινή εταιρεία που θα δημιουργηθεί.

 

Επιπλέον η Yahoo σε μια ακόμη επιθετική κίνηση προς τη Microsoft, ανακοίνωσε μια πιλοτική συνεργασία 2 εβδομάδων με τη Google, το μεγαλύτερο αντίπαλο της, που αφορά κοινή χρήση διαφημιστικού χώρου. Η συμφωνία αναφέρει ότι η Google θα μπορεί να τοποθετεί διαφημίσεις στο 3% των αποτελεσμάτων αναζήτησης του Yahoo.

 

Η Microsoft σύμφωνα με την εφημερίδα New York Times, δε φαίνεται να μένει παρατηρητής και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την News Corp του Rupert Murdoch για μια κοινή κατάθεση πρότασης εξαγοράς στη Yahoo.

 

Link.png Site: Reuters