Θα αφαιρέσει επίσης την ψηφιακή βοηθό και από τα ηχεία Invoke της Harman Kardon.

Ήδη γνωρίζαμε ότι οι μέρες της Cortana ως ψηφιακή βοηθός είναι μετρημένες, αφού η Microsoft είχε δηλώσει νωρίτερα ότι θα αφαιρέσει την AI από το δικό της Launcher app του Android ενώ είχε επίσης αποσύρει το app από Google Play και App Store ήδη από πέρυσι. Ωστόσο, η εταιρία τώρα ανακοίνωσε επιπλέον περικοπές αναφορικά με το μέλλον της ψηφιακή βοηθού.

Οι αλλαγές δεν θα συμβούν όλες μαζί ταυτόχρονα. Αρχικά, η Microsoft θα τερματίσει την υποστήριξη των third-party δυνατοτήτων της Cortana στις 7 Σεπτεμβρίου του 2020. Στις αρχές του 2021, η Microsoft σχεδιάζει να διακόψει τη λειτουργία των εφαρμογών Cortana σε iOs και Android, καθώς και να καταργήσει την τρέχουσα λειτουργικότητα στα πρώτης γενιάς ακουστικά Surface. Επίσης, κάποια στιγμή στις αρχές του 2021, πρόσβαση στην Cortana, θα χάσουν και τα ηχεία Invoke της Harman Kardon.

Ενδεχομένως από τις παραπάνω αλλαγές, αυτή που θα έχει τον μεγαλύτερο αντίκτυπο και θα προκαλέσει τη μεγαλύτερη δυσαρέσκεια, να είναι η αφαίρεση της AI από τα ηχεία της Harman Kardon. Η εταιρία θα προωθήσει μία ενημέρωση λογισμικού εντός έξι μηνών από την κυκλοφορία της, που ουσιαστικά θα μετατρέψει το έξυπνο ηχείο σε μία «απλή» Bluetooth συσκευή. Και για να κάνει τους κατόχους των Invoke να αισθανθούν λίγο καλύτερα, η Microsoft σχεδιάζει να τους στείλει δωροκάρτες των $50.

Η Microsoft σχεδιάζει επίσης να αφαιρέσει τη λειτουργία της Cortana και από τα ακουστικά πρώτης γενιάς Surface από τις αρχές του 2021. Μόλις ολοκληρωθεί η αλλαγή, οι χρήστες θα εξακολουθούν να μπορούν να χρησιμοποιήσουν την έξυπνη βοηθό, αλλά μόνο μέσω της αντίστοιχης ενσωματωμένης λειτουργίας στο Outlook Mobile. Και σε αυτή την περίπτωση, η Microsoft ετοιμάζει δωροκάρτες των $25.

Η Microsoft για παραπάνω αλλαγές δηλώνει:

Έχουμε περάσει πολύ χρόνο σκεπτόμενοι αυτήν την μετάβαση και καταλαβαίνουμε ότι αυτές οι αλλαγές μπορεί να είναι ενοχλητικές για ορισμένους από τους πελάτες μας.

Όπως επισημαίνει το The Verge, οι αλλαγές σηματοδοτούν ένα βήμα για την επανεφεύρεση της Cortana ως ψηφιακή βοηθό που θα εστιάζει στην παραγωγικότητα. Η Cortana δεν πρόκειται να φύγει εντελώς, αλλά η Microsoft τροποποιεί το λογισμικό ούτως ώστε να ενσωματωθεί καλύτερα σε εφαρμογές όπως το Outlook και το Teams. Με αυτόν τον τρόπο, η εταιρία πιθανότατα ελπίζει να χαράξει έναν διαφορετικό δρόμο και μία διαφορετική προσέγγιση από αυτή που έχουν οι Google Assistant και Alexa.

  • Confused 1