Ο χρήστης το μόνο που έχει να κάνει για να συνεχίσει την πλοήγηση στο διαδίκτυο από το σημείο που σταμάτησε προηγουμένως, είναι να κάνει είσοδο στον Microsoft λογαριασμό του.

Οι χρήστες του Edge έχουν πλέον έναν ευκολότερο τρόπο πρόσβασης σε όλες τις καρτέλες τους και το ιστορικό περιήγησης από άλλες συσκευές, χάρη σε μια νέα ενημέρωση από τη Microsoft.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Windows Latest, μια νέα ενημέρωση καθιστά δυνατό τον συγχρονισμό του ιστορικού περιήγησης και των καρτελών του Edge, σε Windows, macOS, iOS και Android. Ωστόσο, για να μπορέσει ο χρήστης να χρησιμοποιήσει αυτή τη δυνατότητα θα πρέπει αρχικά να συνδεθεί στον Microsoft λογαριασμό του.

Από τότε που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά ο Chromium Edge, το ιστορικό και ο συγχρονισμός καρτελών ήταν ένα βασικό χαρακτηριστικό που έλειπε από το πρόγραμμα περιήγησης της Microsoft. Η νέα αυτή δυνατότητα έγινε αρχικά διαθέσιμη στους χρήστες του καναλιού ενημερώσεων Edge Canary τον περασμένο Οκτώβριο και τώρα όπως φαίνεται έρχεται για όλους.

Η δυνατότητα συγχρονισμού του ιστορικού περιήγησης και των καρτελών ενεργοποιείται συνήθως αυτόματα για κάποιους χρήστες. Σε περίπτωση που αυτό δεν συμβεί, οι χρήστες θα μπορούν να την ενεργοποιήσουν μέσω των βασικών ρυθμίσεων του Edge επιλέγοντας τον «Συγχρονισμό» (History και Open Tabs). Για να λειτουργεί ο συγχρονισμός, θα πρέπει να είναι ενεργοποιημένος αντίστοιχα σε όλες τις συσκευές.

image.png.6c8bd4a0ca658c02985d9a9ad5f5d886.png

Η Microsoft για την ώρα έχει λανσάρει αυτή τη δυνατότητα σε επιλεγμένους χρήστες ενώ θα ενεργοποιηθεί για όλους με την έκδοση Edge 88 αργότερα αυτό το μήνα. Στους χρήστες που η δυνατότητα δεν έχει γίνει ακόμη διαθέσιμη, εμφανίζεται μήνυμα που αναφέρει πως αυτή «θα έρθει σύντομα όταν είναι έτοιμη».

  • Like 1