Από την αρχική παρουσίαση του νέου Edge browser της Microsoft που στηρίζεται στη Chromium engine, η εταιρεία είχε κάνει σαφές ότι θα έχει παρουσία στις περισσότερες πλατφόρμες, με σειρά να παίρνει η Linux έκδοση.

Αυτό ανακοινώθηκε κατά τη διάρκεια του συνεδρίου Ignite, όπου στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι η αρχή θα γίνει από τον επόμενο μήνα όχι με κάποια τελική έκδοση αλλά με τη developer preview έκδοση που απευθύνεται κυρίως σε προγραμματιστές. Η διάθεσή του θα γίνει αρχικά μέσω του Edge Insider ή από το Linux package manager. 

Όπως ισχύει στις υπόλοιπες εκδόσεις για desktop λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows και το macOS, και η έκδοση για Linux θα στηρίζεται πλήρως στη Chromium engine για τη μέγιστη δυνατή συμβατότητα με τις περισσότερες ιστοσελίδες, ενώ υποστηρίζονται κανονικά και η εγκατάσταση Chrome extensions. Ως πρόσθετες δυνατότητες, η Microsoft δίνει έμφαση στις ρυθμίσεις ιδιωτικότητας προκειμένου ο χρήστης να έχει πλήρη έλεγχο στα στοιχεία που ζητά κάθε ιστοσελίδα και τους trackers που χρησιμοποιεί. Ένα ακόμη χαρακτηριστικό που διαφοροποιεί τον Edge browser από τον ανταγωνισμό, τα Collections, έρχονται και στη Linux έκδοση επιτρέποντας στον χρήστη να δημιουργήσει λίστες από τις αγαπημένες του ιστοσελίδες και να τις οργανώνει με έναν πολύ καλύτερο τρόπο από τον κλασσικό των favorites. 

Η διαφορά πάντως με άλλους browsers που έχουν παρουσία στο Linux όπως ο Firefox και ο Brave, είναι ότι η πρόταση της Microsoft δεν θα ανήκει στην κατηγορία του ανοιχτού λογισμικού. 

  • Like 4