Καταδικασμένες να αποτύχουν είναι οι προσπάθειες κρατών, όπως της Κίνας, να περιορίσουν την ανταλλαγή πληροφοριών στο διαδίκτυο, όπως υπογράμμισε ο πρόεδρος της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς.

 

«Δε νομίζω ότι υπάρχει κίνδυνος περιορισμού της ροής δωρεάν περιεχομένου στο διαδίκτυο. Το ίντερνετ απλά δεν ελέγχεται», είπε σε ομιλία του στο πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ο πρόεδρος της Microsoft.

 

Εδώ και χρόνια η ηγεσία της Κίνας κατηγορείται για προσπάθεια λογοκρισίας στο διαδίκτυο και μαζί της έχουν επικριθεί πολλές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Microsoft, οι οποίες φέρονται να συνδράμουν την κυβέρνηση της Κίνας σε αυτήν την προσπάθεια.

 

Στα τέλη του 2005, η Microsoft επικρίθηκε για την απενεργοποίηση του ιστολογίου ενός Κινέζου δημοσιογράφου μετά τη δημοσίευση άρθρου για τις απεργιακές κινητοποιήσεις εφημερίδας στην Κίνα.

 

«Μακροπρόθεσμα θα επικρατήσει το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Είναι κάτι το οποίο θα ρυθμιστεί από την ίδια την αγορά. Οι περιορισμοί, εάν συνεχιστούν, θα έχουν αντίκτυπο στις επιχειρηματικές δραστηριότητες, θα μειωθούν οι επενδύσεις. Οι δυνάμεις της αγοράς θα λειτουργήσουν εις βάρος της λογοκρισίας. Εάν μια χώρα θέλει να έχει αναπτυγμένη και ανταγωνιστική οικονομία, τότε πρέπει να αφήσει το ίντερνετ ανοικτό», κατέληξε ο Μπιλ Γκέιτς.

 

Source.png Πηγή: lawnet.gr