Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση ότι ο Edge browser θα έρθει στις πλατφόρμες του Android και του iOS, η Microsoft προχωρά στην κυκλοφορία της πρώτης δοκιμαστικής έκδοσης, για τα Android smartphones.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή από αυτό το σύνδεσμο έχοντας στη συνέχεια τη δυνατότητα να συγχρονίζουν αυτόματα τα δεδομένα με την desktop έκδοση του Edge στα Windows 10 δίνοντας στο χρήστη έναν ενιαίο τρόπο λειτουργίας χωρίς να παίζει ρόλο η συσκευή που χειρίζεται. Το πιθανότερο σενάριο χρήσης με τις mobile εκδόσεις του Edge είναι η επίσκεψη σε μια ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή και την τελευταία έκδοση των Windows που θα κυκλοφορήσει στις 17 Οκτωβρίου. Στη συνέχεια μπορούμε να διαβάσουμε τα περιεχόμενά της στο κινητό από το σημείο ακριβώς που σταματήσαμε ενώ ισχύει και το αντίστροφο, η ανάγνωση δηλαδή μιας ιστοσελίδας στον υπολογιστή μας από το σημείο που την αφήσαμε στο smartphone.

 

O συγχρονισμός δεδομένων που έχουμε αυτόματα στη διάθεσή μας στο smartphone αφορά και τους αγαπημένους συνδέσμους (favorites), κωδικούς, ιστορικό επισκέψεων, ηλεκτρονικά βιβλία καθώς και τη reading list με ιστοσελίδες που έχουμε αποθηκεύσει για ανάγνωση στο μέλλον. Σύμφωνα με τη Microsoft, ο Edge για Android μπορεί να διαβάζει κωδικούς QR με το πάτημα ενός κουμπιού καθώς και να πραγματοποιήσει μια αναζήτηση στο Internet μετά από φωνητική εντολή.

 

Η δοκιμαστική έκδοση του Edge στο Android γίνεται με έναν πολύ μεγαλύτερο κύκλο χρηστών από αυτόν του iOS όπου ισχύουν διάφοροι περιορισμοί της Apple. Η τελική έκδοση και για τις δύο πλατφόρμες, αναμένεται μέχρι το τέλος του έτους.

 

File.png Download: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.microsoft.emmx[/url]']Edge για Android