Ένα νέο τρικ θα χρησιμοποιήσει η Microsoft σε μια μελλοντική έκδοση των Windows 10, προκειμένου να πείσει τους χρήστες του δημοφιλούς λειτουργικού συστήματος να επιλέξουν τον Edge browser έναντι του Chrome ή του Firefox.

Αυτό προκύπτει από την τελευταία δοκιμαστική έκδοση των Windows 10 (build 10568) όπου η Microsoft εμφανίζει ένα μικρό παράθυρο το οποίο ενημερώνει τον χρήστη για τα οφέλη του Edge browser, όταν αυτός επιλέγει να ορίσει ως προκαθορισμένη εφαρμογή browser τον Chrome ή τον Firefox. Τα πλεονεκτήματα του Edge όπως τα αναφέρει η εταιρεία δεν είναι άλλα από τη ψηφιακή βοηθό Cortana, τη δυνατότητα χειρόγραφων σημειώσεων πάνω σε ιστοσελίδες με τη βοήθεια συμβατού harware όπως επίσης και η λειτουργία reading view που κάνει πιο ευανάγνωστες τις ιστοσελίδες που ενδιαφέρουν τον χρήστη.

 

Στη συνέχεια, ο χρήστης έχει να επιλέξει μεταξύ δύο κουμπιών, όπου το ένα εμφανίζει κείμενο που ακυρώνει κάθε προσπάθεια αλλαγής του προκαθορισμένου browser, και τον συμβουλεύει να προχωρήσει στη δοκιμή του Edge. Η ενέργεια αυτή της Microsoft, αναμενόμενα έχει δημιουργήσει αντιδράσεις, αρχής γενομένης από τη Mozilla, η οποία ως δημιουργός του Firefox αναφέρει ότι η Microsoft κάνει πιο δύσκολη τη διαδικασία αλλαγής browser από οποιονδήποτε το επιθυμεί, προχωρώντας μάλιστα στη δημοσίευση ενός βίντεο με οδηγίες για το πως να επανέλθει ο Firefox ως προκαθορισμένη επιλογή.

 

Πάντως η προσπάθεια αλλαγής γνώμης του χρήστη, δεν περιορίζεται μόνο στην περίπτωση του προκαθορισμένου browser αλλά και άλλων εφαρμογών που έρχονται προεγκατεστημένες με τα Windows 10 όπως η εφαρμογή των φωτογραφικών και μουσικής με το Groove Music. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Quantcast, ο Edge browser χρησιμοποιείται μόλις από το 12% των χρηστών Windows 10 στην Αμερικανική αγορά, έναντι 70% που χρησιμοποιούν τον Chrome της Google.

 

Για την ώρα οι παραπάνω αλλαγές αποτελούν μέρος μιας δοκιμαστικής έκδοσης των Windows 10 που θα αποτελέσει και την πρώτη σημαντική αναβάθμιση στο λειτουργικό σύστημα, όταν και θα κυκλοφορήσει τον επόμενο μήνα.

 

Link.png Site: TheVerge