Ένα νέο πόλεμο πατέντων ξεκίνησε σήμερα η Microsoft ενάντια της Motorola μέσω της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου, με τον ισχυρισμό ότι η τελευταία χρησιμοποίησε στις συσκευές της τεχνολογίες που είναι νομικά κατοχυρωμένες στη Microsoft.

 

Συγκεκριμένα η Motorola κατηγορείται για παραβίαση επτά πατέντων της Microsoft και για το λόγο αυτό ζητείται από τον κατήγορο ο αποκλεισμός ορισμένων συσκευών από την αγορά. Μεταξύ αυτών βρίσκονται τα smartphones Droid 2, Droid X, Cliq XT, Devour, Backflip και Charm.

 

Για τη Motorola Mobility είναι η πρώτη υπόθεση εναντίον της ύστερα από την εξαγορά της από την Google στις 15 Αυγούστου έναντι $12.5 δις δολαρίων. Η εταιρεία πρόκειται να αντισταθεί σθεναρά στις κατηγορίες της Microsoft περνόντας στην αντεπίθεση με αντίστοιχες κατηγορίες.

 

Απ’ ότι φαίνεται η νέα αυτή δικαστική διαμάχη έχει αρκετό μέλλον, ενώ η περίπτωση του αιτήματος για αποκλεισμό των προϊόντων της Motorola, θυμίζει την αντίστοιχη της Apple έναντι της Samsung πριν από λίγες ημέρες όταν η πρώτη ζήτησε τον αποκλεισμό προϊόντων της σειράς Galaxy από την τελευταία.

 

Link.png Site: bloomberg.com