Ένα από τα χαρακτηριστικά που ζητούσαν επίμονα οι χρήστες της υπηρεσίας Outlook.com, κάνει πραγματικότητα σήμερα η Microsoft.

Συγκεκριμένα το Outlook.com υποστηρίζει πλέον συνδέσεις μέσω του πρωτοκόλλου IMAP το οποίο έρχεται να προστεθεί στο POP3 και EAS τα οποία ήδη υποστηρίζει η υπηρεσία διαδικτυακού email της Microsoft.

 

Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει σε εφαρμογές τρίτων κατασκευαστών όπως το Thunderbird να έχουν πρόσβαση στο Outlook.com αλλά με συγκεκριμένα πλεονεκτήματα όπως ο συγχρονισμός απεσταλμένων e-mail και οποιαδήποτε άλλη αλλαγή που γίνεται σε άλλους φακέλους σας.

 

Επιπλέον η υποστήριξη IMAP δίνει την ευκαιρία και σε υπηρεσίες στις οποίες δίνετε πρόσβαση όπως οι το Tripit και Slice οι οποίες ελέγχουν τα email σας και εμφανίζουν πληροφορίες για τα ταξίδια σας ενώ οργανώνουν και τυχόν αποδείξεις που έχετε λάβει. Παράλληλα η Microsoft κάνει πιο ασφαλής τις συνδέσεις μέσω IMAP και SMTP, αναβαθμίζοντας τες στην τεχνολογία OAuth 2.0.

 

Οι ρυθμίσεις IMAP για το Outlook.com είναι οι παρακάτω

 

Incoming IMAP

  • Server: imap-mail.outlook.com
  • Server port: 993
  • Encryption: SSL

Outgoing SMTP

  • Server: smtp-mail.outlook.com
  • Server port: 587

Link.png Site: http://blogs.office.com/b/microsoft-outlook/archive/2013/09/12/outlook-com-now-with-imap.aspx[/url]']Office Blog