Το Microsoft Courier ήταν μία μυστηριώδης συσκευή που δεν κατάφερε να φτάσει στους καταναλωτές, αλλά άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους είδαν τα concept videos που διέρρευσαν.

Η συσκευή που συνδύαζε δύο οθόνες και δίπλωνε σαν βιβλίο, συνοδευόταν από stylus για σημειώσεις. Τώρα, μαθαίνουμε ότι η Microsoft εργάζεται πάνω σε μία παρόμοια συσκευή, που θα διπλώνει επίσης σαν βιβλίο και θα δίνει έμφαση στο ψηφιακό μελάνι (digital ink). Το Windows Central αναφέρει πως το Courier-like hardware θα κυκλοφορήσει του χρόνου.

 

Η Microsoft εργάζεται εντατικά ώστε τα Windows 10 να λειτουργούν άψογα με τους ARM-based επεξεργαστές της αγοράς, και οι πρώτες ARM-powered συσκευές με Windows 10 με την μορφή laptops θα κυκλοφορήσουν τον ερχόμενο Δεκέμβριο. Το ψηφιακό σημειωματάριο της Microsoft που έχει την κωδική ονομασία Andromeda θα βασίζεται επίσης σε ένα ARM-based SoC.
Το Windows Central δεν αναφέρει κάτι συγκεκριμένο για τις προδιαγραφές της Courier-like συσκευής της Microsoft, ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι η τελευταία πρόκειται με τη συγκεκριμένη συσκευή να εστιάσει κατά κύριο λόγο σε universal Windows apps όπως με το OneNote ή τον Edge κ.ά. Θα τρέχει πάντως και παραδοσιακές desktop εφαρμογές, χάρη στο επερχόμενο λογισμικό emulation των Windows 10.

 

Από την ίδια πηγή γίνεται γνωστό ότι η Microsoft εργάζεται πάνω και σε ένα dedicated notebook app ειδικά για τη συσκευή, που θα μιμείται την κανονική γραφή, σαν να πρόκειται για κανονικό σημειωματάριο. Η εταιρεία θέλει περισσότερο το λογισμικό να κάνει την συσκευή να μοιάζει με ένα dedicated σημειωματάριο, παρά με ένα Windows PC σε… σμίκρυνση.

 

Αναμφισβήτητα, η Microsoft θέλει να επιστρέψει στην αγορά mobile αλλά με hardware που θα είναι μοναδικό και θα κάνει τη διαφορά. Εδώ και καιρό εξετάζει την ιδέα μίας notepad-like συσκευής Surface ή με ένα Surface Mini ενώ έχει κατοχυρώσει και ευρεσιτεχνία για ένα foldable phone που μετατρέπεται σε tablet. Αργά ή γρήγορα, θα μάθουμε περισσότερα για την επερχόμενη συσκευή της εταιρείας.

 

 

Link.png Site: The Verge