Το τελευταίο διάστημα, η Microsoft έχει ξεκινήσει μια στρατηγική περί κυκλοφορίας των εφαρμογών της στις πλατφόρμες iOS και Android.

Φαίνεται ότι θα συνεχίσει τη στρατηγική αυτή εφόσον, σύμφωνα με πηγές, ετοιμάζει εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων για το Android την οποία θα δοκιμάσει αρχικά στην Ινδία.

 

Φημολογείται ότι η καινούρια εφαρμογή αναπτύσσεται από την ομάδα του Skype και ότι θα υποστηρίζει δίκτυα 2G και 3G. Η εφαρμογή αυτή θα μπορεί να αντικαταστήσει την προεγκατεστημένη εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων, εάν φυσικά δεν υπάρχει περιορισμός από τον κατασκευαστή του κινητού τηλεφώνου. Εκτός από πρόσβαση στις επαφές του χρήστη, η εφαρμογή θα προσφέρει τη δυνατότητα εύρεσης τηλεφωνικών στοιχείων των σημείων ενδιαφέροντος (λόγου χάρη μουσεία, τοπικές επιχειρήσεις) που βρίσκονται κοντά στην τοποθεσία του χρήστη.

 

Ακόμη, σε περίπτωση εισερχόμενης κλήσης από άγνωστο αριθμό, η εφαρμογή θα αξιοποιεί μεγάλο αριθμό πηγών ώστε να εντοπίσει την ταυτότητα του ατόμου που πραγματοποιεί την κλήση. Η συγκεκριμένη εφαρμογή ενδέχεται να κυκλοφορήσει και για Windows Phones, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε εάν θα αντικαταστήσει την προεγκατεστημένη εφαρμογή τηλεφωνικών κλήσεων ή εάν θα προσφέρεται ως εναλλακτική επιλογή στο Windows Store.

 

Η εφαρμογή αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ινδία τη δεύτερη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, με έναρξη της public beta τον επόμενη μήνα.

 

gallery_363048_2550_30282.jpg

 

Link.png Site: Neowin