Πολλά είναι τα σενάρια για το μέλλον, και το πως η τεχνολογία θα συνεχίσει να επηρεάσει τη ζωή μας, με τη Microsoft να επενδύει σημαντικά σε μια πολλά υποσχόμενη τεχνολογία, αυτή των bots και του οράματος "Conversations as a Platform".

Σύμφωνα με τον CEO της εταιρείας, τον Satya Nadella, με το Bot framework που εγκαινιάζει η Microsoft στη Build 2016, σκοπός της εταιρείας είναι η καλύτερη επικοινωνία μεταξύ ανθρώπου και μηχανής, χρησιμοποιώντας υπάρχουσες τεχνολογίες οι οποίες έχουν ωριμάσει αρκετά όπως αυτή της αναγνώρισης φωνής και ανάλυσης δεδομένων. Σημαντικό ρόλο στο αν τα bots θα βρουν ανταπόκριση από το κοινό, θα παίξει η σχέση εμπιστοσύνης που θα δημιουργηθεί με τον χρήστη για την ιδιωτικότητα και τα προσωπικά του δεδομένα. Ακόμα ένα στοιχείο που θα βοηθήσει στην τακτική χρήση των bots μέσα από εφαρμογές, είναι ο διάλογος που θα πραγματοποιείται με το χρήστη να είναι ρεαλιστικός και να μη ξεχωρίζει με αυτόν που θα πραγματοποιούσε με έναν οποιοδήποτε άνθρωπο.

 

Μάλιστα ο Nadella έκανε αναφορά και στην πρώτη δοκιμή bot τεχνητής νοημοσύνης της Microsoft, του Tay.ai, η οποία συνάντησε σημαντικά προβλήματα και τερματίστηκε λίγες ημέρες μετά τη λειτουργία της, εξαιτίας κακόβουλης χρήσης. Τονίζοντας ότι το συγκεκριμένο πείραμα «δεν βρισκόταν στο επίπεδο που επιθυμούσε η εταιρεία», η Microsoft σύμφωνα με τον Nadella, πιστεύει ότι η εξάπλωση χρήσης των bots, θα παίξει ρόλο και στη συμπεριφορά των χρηστών, βγάζοντας τον καλύτερο τους εαυτό κατά την επικονωνία, ένα σχόλιο πάντως που δεν ασπάστηκαν πολλοί από τους παρευρισκομένους.

 


P1060915.jpg

 


Ως πρώτο βήμα υιοθέητησης της τεχνολογίας από τους προγραμματιστές, η Microsoft διαθέτει το Bot Framework προκειμένου να ενσωματώσουν έξυπνα bots διαλόγου στις εφαρμογές τους, όσο απλές η περίπλοκες αυτές είναι. Άλλωστε κατά τη Microsoft, τα bots είναι «τα νέα apps», με τους ψηφιακούς βοηθούς όπως η Cortana, η Siri και το Google Now να θεωρούνται παρακλάδι τους. Με πλήρη ονομασία Conversations as a Platform, η νέα πλατφόρμα της Microsoft στηρίζεται σε τρία δημοφιλή προιόντα της εταιρείας, το Azure, το Office 365 και τα Windows 10. Ήδη μια πρώτη υλοποίηση θα μπορέσουμε να δούμε σύντομα στο Skype, ενώ το SDK καθώς και τα πρώτα δοκιμαστικά bots έχουν ανέβει στο GitHub με άδεια ελεύθερου λογισμικού.

 

Link.png Site: https://github.com/Microsoft/BotBuilder[/url]']Bot Builder @ GitHub