Η ερευνητική ομάδα της Microsoft ανακοίνωσε ένα νέο τρόπο κατασκευής LCD οθονών οι οποίες επιτρέπουν την προβολή διαφορετικών εικόνων ταυτόχρονα, υπό διαφορετικές γωνίες. Φανταστείτε για παράδειγμα να παρακολουθείτε μία ταινία στην τηλεόραση, ενώ κάποιος άλλος να παρακολουθεί ταυτόχρονα μια σειρά, υπό διαφορετική όμως γωνία. Το ίδιο θα μπορούσε να γίνει και σε ένα παιχνίδι με πολλούς παίκτες, όπου ο καθένας θα βλέπει τις "πίστες" μέσα από την δικιά του εκδοχή.

 

Όπως αναφέρεται μέσα από το επίσημο blog της ομάδας, η τεχνική χρησιμοποιείται προς το παρόν σε οθόνες φορητών υπολογιστών και έχει τη δυνατότητα να απεικονίσει ταυτόχρονα διαφορετικά χρώματα και αντιθέσεις, ανάλογα με τη γωνία θέασης. Για να επιτευχθεί αυτό χρησιμοποιείται λογισμικό της Microsoft Research που έχει τη δυνατότητα να απεικονίζει δύο εικόνες ή video σε οθόνες της τρέχουσας τεχνολογίας LCD.

 

Χρησιμοποιεί ένα μοτίβο τυχαίων κουκκίδων για να κρύβει εικόνες από την οθόνη, μέχρι αυτή να“κουνηθεί” ή να παρακολουθείται από τη σωστή γωνία. Η τεχνική αυτή μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία 3D εφέ, χωρίς τη χρήση ειδικών γυαλιών. Προς το παρόν δεν υπάρχει κάποια επίσημη πληροφορία για το πότε η συγκεκριμένη τεχνολογία θα είναι έτοιμη να βγει από τα εργαστήρια της εταιρείας και να χρησιμοποιηθεί σε εμπορικά προϊόντα.

 

ccs-39041-0-19902300-1343804378_thumb.jpg

 

Υπενθυμίζεται ότι είδαμε από κοντά μια παρόμοια τεχνολογία από την LG το Σεπτέμβριο, στα πλαίσια της έκθεσης IFA στο Βερολίνο. Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία της LG απαραίτητη προϋπόθεση ήταν οι χρήστες να φορούν ειδικά γυαλιά έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα να παίζουν για παράδειγμα ένα multiplayer παιχνίδι αγώνων αυτοκινήτου με δύο άτομα, με τον κάθε παίκτη να βλέπει μόνο το δικό του αυτοκίνητο.

 

 

Link.png Site: neowin.net'>http://www.neowin.ne...#39;]neowin.net