Πέρυσι, οι εταιρείες Amazon και η Microsoft ανακοίνωσαν ότι οι ψηφιακοί βοηθοί τους θα είναι σύντομα σε θέση να επικοινωνούν μεταξύ τους και να συνεργάζονται.

Τότε, οι δύο εταιρείες έκαναν γνωστό πως οι χρήστες θα είχαν πρόσβαση σε αυτούς τους, περισσότερο integrated ψηφιακούς βοηθούς μέχρι τα τέλη του 2017. Μπορεί κάτι τέτοιο να μην συνέβη, ωστόσο σήμερα, κατά την διάρκεια του συνεδρίου Build 2018, η Microsoft προχώρησε σε επίδειξη του τρόπου με τον οποίο οι Cortana και Alexa εργάζονται συνδυαστικά, με τους χρήστες να αποκτούν πρόσβαση σε αυτές τις δυνατότητες στο εγγύς μέλλον.

Στο συνέδριο Build 2018, υπάλληλοι της Microsoft και της Amazon έδειξαν στους παρευρισκόμενους πως οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιήσουν μαζί τις Cortana και Alexa. Ζητώντας από την Alexa να εκκινήσει την Cortana δίνει στους χρήστες πρόσβαση στην ψηφιακή βοηθό της Microsoft στις συσκευές που βασίζονται στην Alexa, όπως είναι η σειρά έξυπνων ηχείων Echo. Ομοίως, μπορούν να ζητήσουν από την Cortana να ανοίξει την Alexa, με την ψηφιακή βοηθό της Amazon να είναι τώρα διαθέσιμη σε πολλές περισσότερες συσκευές, όπως σε υπολογιστές.

Με αυτό το χαρακτηριστικό, οι χρήστες με έξυπνα ηχεία Amazon μπορούν να χρησιμοποιήσουν την ενσωμάτωση της Cortana με τη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office, ενώ όσοι χρησιμοποιούν συσκευές με δυνατότητα Cortana μπορούν επίσης να επωφεληθούν από τις δεκάδες χιλιάδες δεξιότητες που έρχονται με την Alexa.

Η Microsoft δήλωσε προς το παρόν το “integration” είναι διαθέσιμο μόνο σε limited beta, αλλά όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να εγγραφούν εδώ για να λάβουν μια ειδοποίηση όταν διατεθεί.

Engadget

  • Like 2