Σχεδόν ένα χρόνο μετά την αποκάλυψη της μηχανής αναζήτησης του Bing Chat που τροφοδοτείται από το ChatGPT -η οποία τώρα ονομάζεται απλά Copilot- η Microsoft ανακοινώνει τις επόμενες σημαντικές πρωτοβουλίες της στα σχέδια της γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη.

Πρώτον, η εταιρεία λανσάρει το Copilot Pro, μια premium συνδρομή αξίας 20 δολαρίων το μήνα που παρέχει πρόσβαση στις τελευταίες εκδόσεις του ChatGPT όπως το GPT-4 Turbo καθώς και ενσωμάτωση των δυνατοτήτων του Copilot σε εφαρμογές του Microsoft 365 και άλλα αποκλειστικά χαρακτηριστικά. Επιπλέον, οι εφαρμογές αναζήτησης Copilot για iOS και Android είναι πλέον ελεύθερες διαθέσιμες σε όλους τους χρήστες, μετά από μια περιορισμένη κυκλοφορία τον περασμένο μήνα.  

Επιπλέον η Microsoft παρουσίασε το Copilot GPT, επιτρέποντας την προσαρμογή του Copilot γύρω από εξειδικευμένα θέματα όπως η γυμναστική, τα ταξίδια και η μαγειρική.Οι συνδρομητές του Copilot Pro θα μπορούν να δημιουργήσουν τα δικά τους μοναδικά μοντέλα Copilot GPT. 

Η εταιρεία δηλώνει ότι οι συνδρομητές του Copilot Pro μπορούν να αξιοποιήσουν το GPT-4 Turbo σε περιόδους αιχμής από σήμερα, ενώ σύντομα αναμένεται η δυνατότητα εναλλαγής μεταξύ διαφορετικών εκδόσεων GPT. Η συνδρομή υπόσχεται επίσης ταχύτερη, υψηλότερης ποιότητας παραγωγή εικόνων AI με προαιρετικές μορφές τοπίου. Όπως διευκρινίζεται, η μηνιαία συνδρομή των 20 δολαρίων για το Copilot Pro αφορά μεμονομένους χρήστες και δεν ειπάγεται σε κάποια άλλη συνδρομητική υπηρεσία της εταιρείας, όπως το Microsoft 365 Family. Έτσι από τη στιγμή που το CoPilot Pro δεν συνοδεύεται από συνδρομή Microsoft 365 και αποτελεί ένα πρόσθετο premium, το συνολικό κόστος μιας συνδρομής Microsoft 365 της χαμηλότερης βαθμίδας, ανέρχεται σε 27 δολάρια το μήνα (6,99 δολάρια το μήνα για το Microsoft 365 Personal συν 20 δολάρια για το Copilot Pro).

Ενώ το Copilot και ο καταιγισμός χαρακτηριστικών AI στα προιόντα της Microsoft για το 2023 συγκέντρωσαν άφθονη δημοσιότητα - αναβιώνοντας μέχρι και το ενδιαφέρον για τη μηχανή αναζήτησης του Bing - μένει να δούμε αν η τεχνολογία αποδεικνύεται πραγματικά χρήσιμη για τους μέσους καταναλωτές. Παράλληλα με το Copilot Pro, η Microsoft ανακοινώνει ότι το Copilot για το Microsoft 365 είναι πλέον ευρέως διαθέσιμο για μικρές εταιρείες στις βαθμίδες Business Premium και Business Standard. Η τιμολόγηση παραμένει ωστόσο αμετάβλητη από την προηγούμενη κυκλοφορία, η οποία διαμορφώνεται στα 30 δολάρια μηνιαίως ανά χρήστη (τώρα υποστηρίζει από 1 έως 299 θέσεις που αγοράστηκαν).

  • Like 2
  • Confused 1