Νέα κλιμάκωση στην πολυετή νομική διαμάχη της Microsoft με τις Βρυξέλλες. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατηγορεί εκ νέου την εταιρεία ότι εμποδίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά των browser ενσωματώνοντας τον Internet Explorer στα Windows.H τακτική της Microsoft να διαθέτει το πρόγραμμα πλοήγησης ως αναπόσπαστο μέρος του λειτουργικού συστήματος ήταν βασικό σημείο της μακρόχρονης διαμάχης με τις αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ.

 

Πέρυσι το Φεβρουάριο, η Επιτροπή επέβαλε πρόστιμο-ρεκόρ 900 εκατ. ευρώ στον κολοσσό του λογισμικού επειδή αψήφησε την προηγούμενη καταδικαστική απόφαση του 2004.Η Κομισιόν καταλήγει τώρα στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι η Microsoft συνεχίζει να βλάπτει τον ανταγωνισμό εκμεταλλευόμενη τη δεσπόζουσα θέση της -ο Internet Explorer κατέχει σήμερα περίπου τα δύο τρίτα της αγοράς.

 

«Η ενσωμάτωση του Interner Explorer στο λειτουργικό σύστημα Windows βλάπτει τον ανταγωνισμό μεταξύ των web browser, υπονομεύει την καινοτομία και τελικά περιορίζει τις επιλογές των χρηστών» αναφέρει η Κομισιόν σε ανακοίνωση που αναμεταδίδει το Reuters.H εταιρεία έχει περιθώριο οκτώ εβδομάδων για να απαντήσει στις κατηγορίες.

 

«Εάν επιβεβαιωθούν οι προκαταρκτικές θέσεις που εκφράζονται στη δήλωση ενστάσεων [που εστάλη στη Microsoft], η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο στη Microsoft, να απαιτήσει από τη Microsoft να διακόψει την κατάχρηση, και να επιβάλει διορθωτικά μέτρα τα οποία θα αποκαταστήσουν τη γνήσια δυνατότητα επιλογής από τους καταναλωτές».

 

Source.png Πηγή: in.gr