Τα Android smartphones με διπλή οθόνη της Microsoft δεν συνάντησαν εμπορική επιτυχία, και τώρα υπάρχουν ενδείξεις ότι η εταιρεία αλλάζει τη στρατηγική της για τα κινητά τηλέφωνα.

Πηγές του Windows Central ισχυρίζονται ότι η Microsoft έχει ακυρώσει ένα Surface Duo 3 με δύο οθόνες, το οποίο φέρεται να είχε προγραμματιστεί για κυκλοφορία στα τέλη του τρέχοντος έτους, και αντ' αυτού θα επικεντρωθεί σε ένα "πραγματικό" αναδιπλούμενο τηλέφωνο. Οι προδιαγραφές και το όνομα της νέας συσκευής δεν είναι γνωστά, αλλά θα διαθέτει μεντεσέ 180 μοιρών με οθόνη εξωτερικού καλύμματος παρόμοια με το Vivo X Fold.

Η επισημοποίηση της «ακύρωσης» του Surface Duo 3 "οριστικοποιήθηκε" αυτές τις μέρες σύμφωνα με τις πηγές. Η νέα γενιά του γνωστού smartphone υποτίθεται ότι θα είχε αντιμετωπίσει κάποια από τα μειονεκτήματα του προκατόχου του με λεπτότερα bezels από άκρη σε άκρη και υποστήριξη ασύρματης φόρτισης    . Η Microsoft λέγεται ότι δεν έχει καταλήξει σε ένα παράθυρο κυκλοφορίας για το αναδιπλούμενο smartphone της , γεγονός που υποδηλώνει ότι το προϊόν είναι εξαιρετικά δύσκολο να κυκλοφορήσει το 2023.

Οι πηγές της ιστοσελίδας αναφέρουν επίσης ότι η Microsoft σχεδιάζει να επεκτείνει τις προτάσεις της σε Android smartphones. Προφανώς "διερευνά" άλλα form factors, συμπεριλαμβανομένων πιο συμβατικών smartphones. Μια πρωτοβουλία , το "Perfect Together", θα παρέχει επίσης στενότερη ενσωμάτωση μεταξύ των τηλεφώνων Surface και των Windows, όπως ισχύει δηλαδή μεταξύ iPhone και Mac

Η σειρά Surface Duo τα βρήκε σκούρα στην αγορά, εξαιτίας της υψηλής τιμής του (έως και 1.500 δολάρια), του αναξιόπιστου λογισμικού και των επιδόσεων που βρισκόντουσαν πίσω από τον ανταγωνισμό των τελευταίων Android ναυαρχίδων. Ενώ ο σχεδιασμός διπλής οθόνης προσφέρει κάποιες έξυπνες λειτουργίες multitasking, η πορεία στην αγορά ήταν δύσκολη ειδικά όταν οι αντίπαλοι όπως η σειρά Galaxy Z Fold της Samsung ήταν γενικά πιο ισχυροί και αξιόπιστοι.

Ένα αναδιπλούμενο Surface θα έβαζε τη Microsoft σε πιο άμεσο ανταγωνισμό με μάρκες όπως τη Samsung και τη Vivo, χωρίς να υπάρχει καμία εγγύηση ότι θα ξεχωρίσει σε μια δύσκολη κατηγορία αναπτυσσόμενο πεδίο. Αν η φημολογούμενη στροφή επιβεβαιωθεί, δείχνει επίσης ότι η Microsoft εξακολουθεί να είναι δεσμευμένη στις συσκευές Android - δεν παραιτείται μόνο και μόνο επειδή οι πρώτες της υλοιποιήσεις απέτυχαν να κερδίσουν έδαφος. 

  • Like 5
  • Thanks 1