Όπως ανέφεραν παλαιότερες φήμες, η Microsoft προχώρησε σήμερα στην ανακοίνωση του Lumia 650, που πολλοί πιστεύουν ότι θα αποτελέσει το τελευταίο μοντέλο της γνωστής οικογενείας Windows Mobile smartphones.

Το Lumia 650 αποτελεί την πρόταση της εταιρείας στη μεσαία οικονομική κατηγορία των Windows 10 Mobile, και έρχεται με έναν πολύ όμορφο σχεδιασμό, έναν από τους καλύτερους που έχουμε δει τελευταία σε μοντέλο της σειράς, με το μεταλλικό πλαίσιο να ξεχωρίζει. Το βάρος της συσκευής είναι μόλις 122 γραμμάρια ενώ είναι παράλληλα και εξαιρετικά λεπτό, με πάχος μόλις 6.9 χιλιοστά.

 

Σε ότι αφορά το hardware, η συσκευή ενσωματώνει οθόνη 5 ιντσών, τεχνολογίας AMOLED, με HD ανάλυση και προστασία Gorilla Glass 3. Διαθέτει τα χαρακτηριστικά Glance και ClearBlack για εύκολη ανάγνωση του περιεχομένου της ακόμα και κάτω από έντονη ηλιοφάνεια σε εξωτερικό χώρο. Ο επεξεργαστής ανήκει στο Snapdragon 212 SoC και είναι τετραπύρηνος, χρονισμένος στο 1.3GHz, με 1GB μνήμη και 16GB αποθηκευτικό χώρο, επεκτάσιμος μέσω microSD θύρας. Υποστηρίζει συνδέσεις με LTE δίκτυα ενώ η μπαταρία είναι αποσπώμενη και έχει χωρητικότητα 2.000mAh.

 

 

Τέλος η κύρια κάμερα διαθέτει ανάλυση 8MP, με τη δεύτερη στο εμπρόσθιο μέρος να έχει ανάλυση 5MP και ευρυγώνιο φακό. Η κυκλοφορία του στην Ευρωπαική αγορά ξεκινά από τις 18 Φεβρουαρίου με τιμή $199 (χωρίς να περιλαμβάνονται φόροι), ενώ στη χώρα μας το περιμένουμε τον επόμενο μήνα.

 

Link.png Site: Microsoft