Η Microsoft έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα για την υλοποίηση της στρατηγικής της επένδυσης στην Ελλάδα, ξεκινώντας τις πρόδρομες εργασίες για την κατασκευή του Data Center στα Σπάτα.

Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα συνεργασίας με τον Δήμο Σπάτων, με στόχο την ενίσχυση της τοπικής κοινότητας στους τομείς της Εκπαίδευσης, της Εργασίας και του Πολιτισμού.

Σε συνάντηση με δημοσιογράφους, η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Microsoft Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας, κυρία Γιάννα Ανδρονοπούλου, τόνισε τη σπουδαιότητα της οικοδόμησης μιας σχέσης εμπιστοσύνης με την κοινωνία των Σπάτων. Ο απώτερος σκοπός είναι η δημιουργία προστιθέμενης αξίας για την περιοχή, μέσω της κατασκευής του Data Center.

Η κα. Ανδρονοπούλου ανέφερε ότι έχουν ληφθεί οι απαραίτητες άδειες για την έναρξη των πρόδρομων εργασιών και μέσα στην εβδομάδα θα γίνει γνωστή η εταιρεία που θα αναλάβει την κατασκευή του έργου. Η Microsoft προχωρά στη δημιουργία τριών data centers στην Αττική, με συνολικό προϋπολογισμό 976,168 εκατ. ευρώ , μια επένδυση που έχει χαρακτηριστεί στρατηγική και απολαμβάνει ταχεία αδειοδότηση και χωροθέτηση μέσω Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΣΕ).

Το πρώτο data center, η κατασκευή του οποίου θα ξεκινήσει άμεσα, θα κατασκευαστεί στο Επιχειρηματικό Πάρκο «Πέτρα – Γιαλού – Βούλια – Προκαλήσι» στα Σπάτα, ενώ τα άλλα δύο θα δημιουργηθούν στη θέση «Μπουρμπουτσάνα» του Δήμου Κρωπίας. Το data center στα Σπάτα θα έχει δυναμικότητα 19,2 MW, διπλάσια από αυτά στο Κορωπί (9,6 MW), και θα τεθεί σε λειτουργία σταδιακά.

image.png.461954827f63287433a64263d10f6b08.png

Επιπλέον η Microsoft ανακοίνωσε και τη συνεργασία με τον Δήμο Σπάτων στοχεύει στην ανάδειξη της πλούσιας πολιτιστικής και ιστορικής κληρονομιάς της περιοχής, στη δημιουργία ευκαιριών για τους κατοίκους και στην επένδυση στη νέα γενιά, μέσω της εκπαίδευσης στα δέκα δημόσια σχολεία των Σπάτων.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πρόσβαση των μαθητών στο εκπαιδευτικό παιχνίδι Minecraft Education, ώστε με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών να "ανασχεδιάσουν" την πόλη τους με περιβαλλοντικά βιώσιμο τρόπο. Αυτή η πρωτοβουλία συμπίπτει με την έναρξη κατασκευής του Data Center της Microsoft, το οποίο θα λειτουργεί με μηδενικό περιβαλλοντικό αποτύπωμα, χρησιμοποιώντας 100% ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές.

Ακόμα, η Microsoft, σε συνεργασία με τον Δήμο, θα προσφέρει δωρεάν εκπαίδευση και πιστοποίηση σε σύγχρονες ψηφιακές δεξιότητες για τους κατοίκους των Σπάτων, προσαρμοσμένες στις ανάγκες των ωφελούμενων. Οι εκπαιδεύσεις θα ποικίλλουν από βασικές για ευάλωτες ομάδες έως πιο εξειδικευμένες, ανοίγοντας νέους επαγγελματικούς ορίζοντες. Στο πλαίσιο διατήρησης της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς, η Microsoft και το Istorima εγκαινιάζουν τα "cloud stories". Νέοι από τα Σπάτα θα προσληφθούν ως τοπικοί ερευνητές για να αναδείξουν τις ιστορίες των ανθρώπων της περιοχής.

Παράλληλα, η Microsoft Hellas συνεχίζει την πρωτοβουλία "GRforGrowth 2.0 the AI era", με στόχο την εκπαίδευση και πιστοποίηση Ελλήνων σε δεξιότητες τεχνητής νοημοσύνης. Σε συνεργασία με το ReGeneration, υλοποιεί το AI 360 School, που εκπαιδεύει δωρεάν 1.000 άτομα, με ίση εκπροσώπηση φύλων και για πρώτη φορά απευθύνεται και σε άτομα 45+ με ή χωρίς υπόβαθρο STEM.

Η κυρία Ανδρονοπούλου δήλωσε ότι η Microsoft είναι τριπλά χαρούμενη και υπερήφανη, καθώς με το Data Center η Ελλάδα γίνεται ένα περιφερειακό hub για ψηφιακά δεδομένα, εγκαινιάζεται ένα νέο μοντέλο συνεργασίας με την τοπική κοινωνία και η τεχνητή νοημοσύνη της Microsoft πολλαπλασιάζει την επίδραση των πρωτοβουλιών της, παρέχοντας ακόμα περισσότερες ευκαιρίες σε εταιρείες κάθε μεγέθους.

  • Like 8
  • Haha 1