Η Microsoft θα διαθέσει ένα νέο app command line για τα Windows με την ονομασία Windows Terminal.

Το νέο εργαλείο σχεδιάστηκε για να αποτελεί το κεντρικό σημείο πρόσβασης σε περιβάλλοντα όπως τα PowerShell, Cmd και το Windows Subsystem για Linux (WSL). Η Microsoft πρόσθεσε υποστήριξη για πολλαπλές καρτέλες (multiple tabs), για θέματα (themes) και διάφορα χαρακτηριστικά παραμετροποίησης ώστε οι developers να φέρουν το Terminal app στα μέτρα τους και στα γούστα τους.

Το Windows Terminal επίσης υποστηρίζει emojis και GPU-based text rendering. Η Microsoft αποκάλυψε το νέο Windows Terminal app στο συνέδριο Build 2019 και σχεδιάζει να το διαθέσει στους χρήστες στα μέσα Ιουνίου. Το νέο αυτό app αποτελεί μία από τις πιο πρόσφατες προσπάθειες της Microsoft για να βελτιώσει το «developer environment» στα Windows 10.

Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα η εταιρεία πρόσθεσε το command line του Linux (Bash shell) στα Windows μαζί με την προσθήκη native OpenSSH στο λειτουργικό σύστημα ενώ όσοι χρήστες ενδιαφέρονται μπορούν να κατεβάσουν ακόμα και τις διανομές Linux Ubuntu, Fedora και SUSE Linux από το Microsoft Store. Σε άλλα νέα επίσης από το φετινό συνέδριο Build μαθαίνουμε ότι η Microsoft πρόκειται να ενσωματώσει έναν in-house custom-built kernel (v.4.19) του Linux στα Windows 10.

The Verge