Η Microsoft έχει εκπλήξει πολλούς από την κοινότητα των developers Linux τα τελευταία χρόνια με τις κινήσεις της.

Στις «εκπλήξεις» συμπεριλαμβάνεται η προσθήκη του Bash shell στα Windows ή native υποστήριξη του OpenSSH στο τελευταίας γενιάς λειτουργικό της σύστημα ή ακόμα και η διάθεση των διανομών Ubuntu, SUSE Linux και Fedora μέσω του Windows Store. Τώρα, η εταιρεία πηγαίνει τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα, αφού σχεδιάζει να ενσωματώσει τον πλήρη kernel του Linux στα Windows 10.

«Ξεκινώντας με τις Windows Insiders builds από αυτό το Καλοκαίρι, θα συμπεριλάβουμε έναν in-house custom built Linux kernel για την υποστήριξη της νεότερης έκδοσης του Windows Subsystem για το Linux (WSL)» δήλωσε ο Jack Hammons της Microsoft. «Ο kernel αρχικά θα βασίζεται στην έκδοση 4.19, το τελευταίο μακροπρόθεσμα σταθερό release του Linux». Φυσικά, ο kernel θα αναβαθμίζεται για να διασφαλιστεί ότι ο πυρήνας του WSL έχει πάντα τα τελευταία καλούδια του Linux, τόνισε ο Jack Hammons. Είναι η πρώτη φορά που ο kernel του Linux θα αποτελεί μέρος των Windows, κάτι που περιμένουμε να επισημοποιηθεί προς το τέλος της χρονιάς, όταν και θα διατεθεί μία αναβάθμιση των Windows με την κωδική ονομασία 19H2.

Η προσθήκη του Linux kernel πρόκειται να βελτιώσει δραματικά την απόδοση του Linux subsystem της Microsoft στα Windows, κάτι που βεβαίως θα εκτιμήσουν οι developers. Η Microsoft επίσης υπόσχεται να αναβαθμίζει τον kernel μέσω του Windows Update και πως θα είναι open-source, δίνοντας την δυνατότητα στους developers να δημιουργήσουν τον δικό τους WSL kernel και να συνεισφέρουν στις αλλαγές.

The Verge

  • Like 2