Ίσως κάποιοι να περίμεναν αυτό να γίνει ακόμη νωρίτερα, έπειτα την περσινή του προαγωγή.

Έπειτα την περσινή του προαγωγή που τον έθεσε υπεύθυνο των Windows, ο Panos Panay, ο βετεράνος των Surface συσκευών, είναι πλέον μέλος της Senior Leadership ομάδας της Microsoft. Βέβαια, είναι περίεργο καθώς δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση, με την Microsoft να ενημερώνει αθόρυβα την ιστοσελίδα της. Ενημέρωση που για κάποιο λόγο αφαίρεσε εντελώς την ομάδα Senior Leadership εμφανίζοντας μία μικρότερη λίστα συμβούλων με τα νέα της προαγωγής τελικά να βρίσκουν το φως της δημοσιότητας μέσα από το πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg.

Σε κάθε περίπτωση, η SLT ομάδα της Microsoft περιλαμβάνει τώρα το άτομο που είναι άμεσα υπεύθυνο για τα Windows για πρώτη φορά από τότε που ο Terry Myerson αποσύρθηκε από την εταιρεία το 2018. Αυτό, σε συνδυασμό με μια νέα έμφαση στη βελτίωση των Windows με τη μορφή των Windows 11, αποτελούν καλά νέα για το προϊόν της Microsoft αλλά και για τους χρήστες.

Οι απόψεις για τον Panos Panay διίστανται, αφού κάποιοι τον αγαπούν και άλλοι όχι. Λένε πως μπορεί να μην έχει το πάθος που απαιτείται και είναι δίκαιο να επισημανθεί πως το Surface δεν είχε γενικά την επιτυχία που θα ήθελε η εταιρεία. Αλλά είναι επίσης και ένας εξαιρετικός σχεδιαστής προϊόντων και με αυτήν την ανανεωμένη έμφαση στα Windows, ένα προϊόν που έχει αποφέρει σταθερά έσοδα $8 δισεκατομμυρίων σε κάθε τρίμηνο ακόμη και όταν η Microsoft το αγνοούσε, η επιρροή του θα διευρυνθεί ακόμη περισσότερο.