Η Microsoft και η Activision Blizzard παρέτειναν σήμερα τη συμφωνία συγχώνευσής τους έως τις 18 Οκτωβρίου 2023, λόγω των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων με τις ρυθμιστικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου.

Η αρχική προθεσμία της συμφωνίας ήταν η 18η Ιουλίου 2023, όμως η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) μπλόκαρε τη συμφωνία πριν λίγους μήνες λόγω ανησυχιών για τις επιπτώσεις της στις υπηρεσίες cloud gaming.

Η Microsoft έχει ασκήσει έφεση κατά της απόφασης της CMA και φέρεται επίσης να προσφέρει μια νέα πρόταση για την πώληση των δικαιωμάτων της στο cloud gaming σε εταιρεία του Ηνωμένου Βασιλείου, προκειμένου να εγκριθεί η συμφωνία. Η CMA έχει προθεσμία μέχρι την Πέμπτη το μεσημέρι για να καταθέσει όλα τα σχετικά στοιχεία στο Δικαστήριο Εφέσεων Ανταγωνισμού (CAT), ώστε το δικαστήριο να διακόψει επίσημα τη διαδικασία της έφεσης.

Η παράταση της συγχώνευσης έρχεται μετά από μια διάσκεψη διαχείρισης της υπόθεσης στο Ηνωμένο Βασίλειο τη Δευτέρα, όπου το CAT συμφώνησε να επιτρέψει στη Microsoft και την CMA να διαπραγματευτούν έναν τρόπο για να ολοκληρωθεί η συμφωνία. Η CMA δήλωσε επίσης ότι θα εκδώσει την τελική απόφαση έως τις 29 Αυγούστου.

Σε εσωτερικό σημείωμα προς τους υπαλλήλους του τμήματος Xbox, ο CEO της Microsoft Gaming, Phil Spencer, δηλώνει "αισιόδοξος" για την εξαγορά που είναι σε πορεία ολοκλήρωσης:

Ομάδα,

Η Microsoft και η Activision Blizzard παραμένουν αισιόδοξες ότι θα καταφέρουμε να περάσουμε την εξαγορά μας από τη γραμμή του τερματισμού, γι' αυτό και συμφωνήσαμε από κοινού να παρατείνουμε τη συμφωνία συγχώνευσης έως τις 18 Οκτωβρίου 2023. Ενώ τεχνικά μπορούμε να ολοκληρώσουμε την εξαγορά στις Ηνωμένες Πολιτείες λόγω των πρόσφατων νομικών εξελίξεων, η παράταση αυτή μας δίνει επιπλέον χρόνο για να επιλύσουμε τις εναπομείνασες ρυθμιστικές ανησυχίες στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για το χρόνο και την ενέργειά σας για την υποστήριξη της ρυθμιστικής διαδικασίας και για όλη τη σπουδαία δουλειά που κάνατε φέτος για το Xbox. Οι gamers σε όλο τον κόσμο θα ενθουσιαστούν με τα απίστευτα παιχνίδια που θα κυκλοφορήσουν τους επόμενους μήνες, συμπεριλαμβανομένων των Starfield και Forza Motorsport. Είναι επίσης υπέροχο να βλέπουμε τη φανταστική δουλειά που προσφέρουν οι ομάδες της ABK στους παίκτες τους με την επιτυχημένη κυκλοφορία του Diablo IV και τη συνεχιζόμενη επιτυχία του Call of Duty: Modern Warfare II, και τις συγχαίρουμε για τα επιτεύγματά τους.

Καθώς πλησιάζουμε ακόμη πιο κοντά στη γραμμή του τερματισμού, είμαστε πιο ενθουσιασμένοι από ποτέ για την προώθηση της αποστολής μας να φέρουμε περισσότερα παιχνίδια σε περισσότερους gamers παντού.

Phil

Η εξαγορά της Activision Blizzard από τη Microsoft είναι μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες στην ιστορία του gaming, αξίας 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η συμφωνία θα δώσει στη Microsoft πρόσβαση σε δημοφιλή franchises όπως τα Call of Duty, World of Warcraft, Overwatch και Candy Crush. Ωστόσο, η συμφωνία έχει αντιμετωπίσει έλεγχο από ρυθμιστικές αρχές, νομοθέτες και παίκτες σχετικά με τον πιθανό αντίκτυπό της στον ανταγωνισμό, την καινοτομία και τις επιλογές των καταναλωτών στη βιομηχανία των βιντεοπαιχνιδιών.

Η Microsoft έχει δηλώσει αρκετές φορές ότι σχεδιάζει να διατηρήσει τα παιχνίδια της Activision Blizzard διαθέσιμα σε πολλαπλές πλατφόρμες και ότι θα τιμήσει τις υπάρχουσες συμβατικές υποχρεώσεις με άλλους κατασκευαστές κονσολών. Η Microsoft δεσμεύτηκε επίσης να αντιμετωπίσει την τοξική εργασιακή κουλτούρα στην Activision Blizzard, η οποία βρίσκεται υπό έρευνα από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ και διάφορες κρατικές υπηρεσίες για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης, διακρίσεων και αντιποίνων.

  • Like 2