Η Microsoft και η Αρχή Ανταγωνισμού και Αγορών (CMA) του Ηνωμένου Βασιλείου συμφώνησαν να διακόψουν τη νομική τους διαμάχη για την προτεινόμενη εξαγορά της Activision Blizzard προκειμένου να διαπραγματευτούν περαιτέρω.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται ελάχιστη ώρα μετά από τη νίκη της Microsoft στη δικαστική μάχη με την Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC). Η CMA είναι η τελευταία ρυθμιστική αρχή που εμποδίζει το δημιουργό του Xbox να ολοκληρώσει τη συμφωνία ύψους 68,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων με την Activision Blizzard.

Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου προχώρησε στην παρεμπόδιση της προτεινόμενης εξαγοράς της Microsoft τον Απρίλιο και η Microsoft επρόκειτο να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης αυτής με ακρόαση που θα ξεκινούσε στις 28 Ιουλίου. Η Microsoft συμφώνησε τώρα με την CMA να διακόψει τη διαδικασία της έφεσης για να εξετάσει πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συμφωνία ώστε να αντιμετωπιστούν οι ανησυχίες της CMA για το cloud gaming.

«Μετά τη σημερινή απόφαση του δικαστηρίου στις ΗΠΑ, η προσοχή μας στρέφεται τώρα πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αν και τελικά διαφωνούμε με τις ανησυχίες της CMA, εξετάζουμε πώς θα μπορούσε να τροποποιηθεί η συμφωνία με την Activision Blizzard ώστε να αντιμετωπιστούν αυτές οι ανησυχίες με τρόπο που να είναι αποδεκτός από την CMA», αναφέρει ο πρόεδρος της Microsoft Brad Smith σε δήλωσή του στο The Verge. «Προκειμένου να δοθεί προτεραιότητα στις εργασίες για αυτές τις προτάσεις, η Microsoft και η Activision συμφώνησαν με την CMA ότι η αναστολή της δικαστικής διαδικασίας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν προς το δημόσιο συμφέρον και τα μέρη υπέβαλαν κοινή εισήγηση στο Competition Appeal Tribunal για το σκοπό αυτό».

Η CMA επιβεβαίωσε την απόφαση με δήλωσή της στο The Verge, σημειώνοντας ότι η ρυθμιστική αρχή είναι "έτοιμη να εξετάσει οποιεσδήποτε πρόταση από τη Microsoft για την αναθεώρηση της συναλλαγής με τρόπο που θα αντιμετωπίσει τις ανησυχίες που διατυπώνονται στην τελική μας έκθεση".

Το Εφετείο Ανταγωνισμού (CAT) θα πρέπει να εγκρίνει ή να απορρίψει αυτό το αίτημα, αλλά είναι περισσότερο από πιθανό ότι θα εγκριθεί για να επιτραπεί στα δύο μέρη να διαπραγματευτούν περαιτέρω. Η CMA προσπάθησε να καταθέσει και να καθυστερήσει την έφεση της Microsoft κατά της απόφασης εξαγοράς της Activision Blizzard, με ένα αίτημα ακριβώς στη μέση της ακροαματικής διαδικασίας του “FTC εναντίον Microsoft”. Η CAT απέκλεισε το αίτημα αυτό, καθώς θα έπρεπε να μεταθέσει τη διαδικασία της έφεσης από τον Ιούλιο στον Οκτώβριο.

Η ενέργεια αυτή φέρνει τη ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου πιο ανοιχτή σε συζητήσεις με τη Microsoft σχετικά με ένα διορθωτικό μέτρο για το cloud gaming που θα ωφελούσε τους καταναλωτές του Ηνωμένου Βασιλείου. Πάντως πληροφορίες αναφέρουν ότι η Microsoft διερευνούσε διάφορες επιλογές για να ολοκληρώσει την εξαγορά παρά το μπλοκάρισμα της στη χώρα, το οποίο θα μπορούσε να φέρει τα παιχνίδια της Activision Blizzard εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Αν και όχι η ιδανικότερη λύση για κανέναν, φαίνεται ότι τα δύο μέρη είναι τώρα πρόθυμα να διαπραγματευτούν για να την αποφύγουν.

  • Like 1