Οι εταιρείες Microsoft και Sony ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους στη δημιουργία μελλοντικών λύσεων cloud με βάση το Microsoft Azure για την υποστήριξη υπηρεσιών game και content streaming.

Η Ιαπωνική εταιρεία Sony επίσης θα χρησιμοποιήσει τα κέντρα δεδομένων της Microsoft για τις υφιστάμενες πλατφόρμες game και video streaming της. Η συμφωνία, που αποτέλεσε μεγάλη έκπληξη για πολλές, ενδέχεται επίσης να περιλαμβάνει τη δυνατότητα cross-play μεταξύ gamers που χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες PlayStation και Xbox στο μέλλον, παρόλο που στο παρελθόν υπήρξε μία απροθυμία μεταξύ των δύο πλευρών.

Η συνεργασία θα επιτρέψει στην Sony να αξιοποιήσει την τεχνολογία, τα κέντρα δεδομένων και γενικότερα την υποδομή της Microsoft ώστε να βελτιώσεις τις υπηρεσίες της και να παρέχει την καλύτερη δυνατή εμπειρία στους χρήστες της πλατφόρμας της, αντιμετωπίζοντας τις προκλήσεις σε τομείς που παλαιότερα δυσκολευόταν. Η χρήση των κέντρων δεδομένων Azure και η μετάβαση στις λύσεις cloud της Microsoft θα επιτρέψουν στην Sony να εστιάσει περισσότερο στην πλατφόρμα της, χωρίς να χρειάζεται να την απασχολούν τεχνικά ζητήματα –π.χ χαμηλότερες ταχύτητες download σε σχέση με τον ανταγωνισμό μερικές φορές. Η Sony επίσης θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft για να βελτιώσει το περιβάλλον χρήσης των προϊόντων της.

Τι σημαίνει όμως για την Microsoft αυτή η συμφωνία; Εκτός από την προσθήκη ενός μεγάλου πελάτη στο χαρτοφυλάκιο της ήδη εξαιρετικά κερδοφόρας επιχείρησης cloud της, η εταιρεία θα αποκτήσει πρόσβαση στους αισθητήρας εικόνας της Ιαπωνικής εταιρείας, τους οποίους σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει για να δημιουργήσει «νέες έξυπνες λύσεις». Οι δύο εταιρείες, φαίνεται να εστιάζουν στον τρόπο βελτίωσης της λειτουργικότητας των αισθητήρων στον χώρο των επιχειρήσεων, αν και η ανάπτυξη λύσεων για τους απλούς χρήστες –π.χ κάποιο βελτιωμένο προϊόν Kinect- δεν αποκλείονται επίσης.

Engadget

  • Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1