Ενάμισι μήνα με την κυκλοφορία του στο iOS και συγκεκριμένα στο iPhone, η Microsoft κυκλοφορεί σήμερα το Office Mobile για την πλατφόρμα του Android αυτή τη φορά.

Όπως και στο iOS, η Microsoft διαθέτει το Office μόνο για smartphones, με την έκδοση για tablets να ακολουθεί στο μέλλον. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ύπαρξη λογαριασμού στο Office 365 αφού το Office Mobile για iOS και Android αποτελεί προέκταση της συνδρομητικής υπηρεσίας της Microsoft η οποία δίνει τη δυνατότητα χρήσης των εγγράφων σας σε έως 5 διαφορετικά συστήματα.

 

Όσοι διαθέτουν συνδρομή στο Office 365 μπορούν πλέον να επεξεργαστούν στο Android smartphone τους έγγραφα που έχουν δημιουργήσει με το Word, Excel και PowerPoint ενώ η εφαρμογή του OneNote διατίθεται ξεχωριστά χωρίς ανάγκη συνδρομής. Για όσους δε διαθέτουν συνδρομή Office 365, η Microsoft δίνει τη δυνατότητα δοκιμαστικής χρήσης της cloud πλέον σουίτας της για 30 ημέρες μέσω εγγραφής στο office.com

 

Το περιβάλλον του Office Mobile για Android είναι σχεδόν ίδιο με το Office που περιλαμβάνεται σε όλα τα Windows Phone με τη διαφορά ότι η έκδοση για WP μπορεί επιπλέον να ανοίξει και να σώσει αρχεία που είναι αποθηκευμένα στο τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται το ανέβασμα τους στο cloud.

 

office-android-01.jpg office-android-ppt.jpg

 

Αρχικά το Office Mobile για Android διατίθεται από την αμερικανική έκδοση του Play Store της Google, ενώ σταδιακά τις επόμενες ημέρες αναμένεται να είναι διαθέσιμο για κατέβασμα και από άλλες χώρες. Υποστηρίζει συνολικά 33 γλώσσες μεταξύ των οποίων και την Ελληνική.

 

File.png Download: ']Office Mobile για Android

Link.png Site: http://blogs.office.com/b/office-news/archive/2013/07/31/office-365-subscribers-get-office-mobile-for-android-phones.aspx']Office Blog