Η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα ότι αντικαθιστά την τρέχουσα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά Calibri στο Office με μια πιο σύγχρονη γραμματοσειρά που ονομάζεται Aptos.

"Για 15 χρόνια, η αγαπημένη μας Calibri ήταν η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά της Microsoft, όμως η σχέση μας έφτασε στο τέλος της", γράφει ο επικεφαλής του προγράμματος της Microsoft, Si Daniels, σε σχετική ανάρτηση. "Αλλάξαμε. Η τεχνολογία που χρησιμοποιούμε καθημερινά έχει αλλάξει. Και έτσι, ξεκίνησε η αναζήτησή μας για την τέλεια γραμματοσειρά για οθόνες υψηλότερης ανάλυσης. Η γραμματοσειρά έπρεπε να έχει ευκρίνεια, ομοιομορφία και να είναι εξαιρετική για κάθε είδους χρήση. Ήταν συναρπαστικό κατά καιρούς, αλλά και τρομακτικό".

Η Microsoft ξεκίνησε την αναζήτησή της για μια νέα γραμματοσειρά πριν από δύο χρόνια, όταν επέλεξε πέντε νέες γραμματοσειρές (Bierstadt, Grandview, Seaford, Skeena και Tenorite) με στόχο την επιλογή μιας νέας γραμματοσειράς για το Microsoft 365 (πρώην Office). Πρόσθεσε τις συγκεκριμένες γραμματοσειρές στο drop-down μενού επιλογής γραμματοσειρών στις εφαρμογές του Microsoft Office, άκουσε τα σχόλια των χρηστών και επέλεξε εκείνη που είχε τη μεγαλύτερη απήχηση. Και αυτή η γραμματοσειρά ήταν η ... Bierstadt την οποία η Microsoft μετονόμασε σε Aptos ίσως επειδή "Bierstadt" σημαίνει "πόλη της μπύρας".

image.png.ae0f7cbaa47b9e506b2c0bfd8191f40c.png

Η Aptos θα αρχίσει να εμφανίζεται ως προεπιλεγμένη γραμματοσειρά στις κύριες εφαρμογές του Office (Word, Outlook, PowerPoint και Excel) από σήμερα και θα επεκταθεί ώστε να γίνει η προεπιλεγμένη γραμματοσειρά για όλους τους πελάτες τους επόμενους μήνες. Σύμφωνα με τη Microsot, η γραμματοσειρά Aptos είναι μοντέρνα, ευανάγνωστη, έχει απλές μορφές γραμμάτων και ομοιόμορφες πινελιές.

Για όσους αναρωτιούνται τι θα γίνει με τις υπόλοιπες 4 γραμματοσειρές που δοκίμασε η Microsoft, η εταιρεία διατηρεί τις γραμματοσειρές Grandview, Seaford, Skeena και Tenorite στον επιλογέα γραμματοσειρών, όπως και την Calibri, η οποία θα βρίσκεται στην κορυφή κοντά στους προκατόχους της, Times New Roman και Arial.

Παράλληλα η Microsoft αφήνει να εννοηθεί ότι θα υπάρξουν αλλαγές στο σχεδιασμό των εφαρμογών του Microsoft 365 στο μέλλον. «Η Aptos αποτελεί μέρος ενός ευρύτερου κύματος νέων χαρακτηριστικών που έρχονται στο Microsoft 365», πρόσθεσε ο Daniel. «Επιδιώκουμε να κάνουμε το λογισμικό πιο εκφραστικό και χωρίς αποκλεισμούς. Υπάρχει μια πρόσφατα σχεδιασμένη εμπειρία επιλογής γραμματοσειρών, μαζί με νέα themes, χρώματα και background. Αυτές οι ενημερώσεις σηματοδοτούν την αφοσίωσή μας σε όσους χρησιμοποιούν τη σουίτα με τον ίδιο τρόπο που ένας μηχανικός χρησιμοποιεί μια εργαλειοθήκη ή ένας καλλιτέχνης ένα πινέλο».

  • Like 2