Σε μια σημαντική αναβάθμιση του Office για την πλατφόρμα του iOS, προχωράει σήμερα η Apple, με τις νέες εκδόσεις των εφαρμογών του Word, Excel και PowerPoint να υποστηρίζουν την αποθήκευση εγγράφων μέσω του iCloud.

Η εξέλιξη αυτή σημαίνει ότι οι κάτοχοι iPhone και iPad, μπορούν μέσα από τις εφαρμογές αυτές, να ανοίξουν, να επεξεργαστούν και στο τέλος να αποθηκεύσουν τα έγγραφα που έχουν στο iCloud, χωρίς να χρειαστεί να διαθέτουν συνδρομή στην υπηρεσία Office 365 ή να στηριχθούν στην υπηρεσία OneDrive της Microsoft.

 

Πάντως για την ώρα, η πρόσβαση στα έγγραφα που έχετε στο iCloud δεν είναι τόσο εύκολη αφού αυτή γίνεται μέσα από την επιλογή "more" κάνοντας ολίγον δύσκολη τη δημιουργία εγγράφων και την αποθήκευση τους στο συγκεκριμένο μέρος.

 

Υπάρχουν ακόμη περιορισμοί σε τύπους αρχείων αφού αν και μπορείτε να δείτε μια μικρή εικόνα προεπισκόπησης ενός αρχείου κειμένου το οποίο δημιουργήθηκε με την εφαρμογή TextEdit του Mac, εντούτοις δε μπορείτε να έχετε πρόσβαση στο αρχείο αυτό ούτε φυσικά να το επεξεργαστείτε.

 

Σε κάθε περίπτωση η συγκεκριμένη προσθήκη στο Office για iOS είναι στο αρχικό της στάδιο και σίγουρα θα ευχαριστήσει όσους χρησιμοποιούν το iCloud σε καθημερινή βάση.

 

File.png Download: Word για iOS | Excel | PowerPoint

Link.png Site: TheVerge