Από το 1994 όταν και παρουσίασε το πρώτο μοντέλο, η Microsoft συνεχίζει ανά περιόδους να κυκλοφορεί εργονομικά πληκτρολόγια τα οποία ξεχωρίζουν με την άνεση που προσφέρουν, προστατεύοντας την ίδια στιγμή τα χέρια του χρήστη από διάφορες παθήσεις όπως το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνος.

Στο περιθώριο της παρουσίασης του Surface Studio, η Microsoft ανακοίνωσε και το Surface Ergonomic Keyboard το οποίο αποτελεί τη νέα πρόταση της εταιρείας στα εργονομικά πληκτρολόγια, φέρνοντας λίγες αλλά σημαντικές αλλαγές από τον προκάτοχό του το Sculpt Keyboard. Σημαντικότερη μπορεί να θεωρηθεί η υποστήριξη σύνδεσης μέσω Bluetooth, όταν όλα τα προηγούμενα μοντέλα ήταν είτε ενσύρματα είτε ασύρματα με τη χρήση όμως USB dongle που καταλάμβανε μια θέση USB από το σύστημά. Όπως πάντα το σχήμα του πληκτρολογίου, διαφέρει από τα παραδοσιακά πληκτρολόγια, με τα πλήκτρα να είναι χωρισμένα στη μέση και τοποθετημένα με ελαφρά κλίση.

 

Μία άλλη αλλαγή αφορά την παρουσία αριθμητικού πληκτρολογίου που είναι πλέον ενσωματωμένο στο πληκτρολόγιο και όχι ανεξάρτητο ενώ η Microsoft έχει επιλέξει το γκρι χρώμα αντί του μαύρου, με το μέρος στο οποίο «κάθονται» οι παλάμες να είναι φτιαγμένο από το ύφασμα Alacantara που προσφέρει μεγάλη ανθεκτικότητα στο σκίσιμο και τη φθορά. Το ίδιο υλικό έχει χρησιμοποιήσει η εταιρεία και στην κατασκευή ενός νέου Type Cover για το Surface Pro 4 το οποίο κυκλοφόρησε πριν μερικούς μήνες.

 

en-INTL-XL-Surface-Cosmos-3RA-00022-RM2-mnco.jpg

 

Η τιμή πάντως του Surface Ergonomic Keyboard είναι η ακριβότερη από όσα έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Microsoft αφού αυτή έχει οριστεί στα $129, με το πακέτο να μην περιλαμβάνει αυτή τη φορά κάποιο ποντίκι. Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό κατάστημα της εταιρείας, το νέο πληκτρολόγιο θα είναι διαθέσιμο από τις 10 Νοεμβρίου.

 

Link.png Site: Microsoft