Η δεύτερη γενιά του Surface, του πρώτου υπολογιστή που κατασκεύασε και κυκλοφόρησε η Microsoft, παρουσιάστηκε σήμερα σε ειδική εκδήλωση και θα κυκλοφορήσει επίσημα στις 22 Οκτωβρίου σε 21 χώρες.

Όπως και το περσινό μοντέλο, το Surface 2 Pro απευθύνεται σε όσους ψάχνουν ένα σύστημα για να αντικαταστήσουν το φορητό τους υπολογιστή με ένα σύστημα που θα φέρνει τα καλά των δύο κόσμων (laptop και tablet), κάτω από μια κοινή στέγη σε συνδυασμό πάντα με κορυφαίες επιδόσεις.

 

Με επεξεργαστή Intel της τελευταίας γενιάς Haswell, το Surface 2 Pro τρέχει τα Windows 8.1 Pro κάτι που σημαίνει απόλυτη συμβατότητα με τις εφαρμογές desktop αλλά και του μοντέρνου περιβάλλοντος. Η παρουσία της γενιάς Haswell επεξεργαστή φέρνει σημαντικά μεγαλύτερη αυτονομία έως και 75% που επιτρέπει άνετα τη λειτουργία του για μία ολόκληρη ημέρα, ενώ οι επιδόσεις του νέου Surface είναι κατά 20% βελτιωμένες από το περσινό μοντέλο. Η οθόνη παραμένει στις 10.6 ίντσες τεχνολογίας ClearTypeHD με 46% μεγαλύτερη πιστότητα χρωμάτων, κάτι που θα κάνει χαρούμενους τους επαγγελματίες που θα χρησιμοποιήσουν τη συσκευή.

 

 

Η Microsoft ακόμα λύνει όπως φαίνεται ένα από τα σημαντικά προβλήματα του πρώτου μοντέλου το οποίο δε "καθόταν" άνετα στα πόδια μας, με μια δεύτερη θέση του kickstand να είναι διαθέσιμη γι' αυτή ακριβώς τη χρήση.

 

Εξίσου σημαντική είναι και η παρουσίαση νέων αξεσουάρ για το Surface 2 Pro όπως το ανανεωμένο Type Cover 2 το οποίο όχι μόνο διαθέτει το χαρακτήρα καλύμματος και πληκτρολογίου όπως το περσινό μοντέλο αλλά είναι 1 χιλιοστό πιο λεπτό. Η Microsoft ακόμα κυκλοφορεί το Power Cover που και αυτό είναι κάλυμμα/πληκτρολόγιο αλλά ενσωματώνει παράλληλα και μπαταρία 30w δίνοντας 2.5x φορές μεγαλύτερη αυτονομία απ' ότι στο Surface Pro. Βέβαια η τιμή του είναι σημαντικά αυξημένη από τα $129.99 του Type Cover 2 και φτάνει τα $199.99.

 

Τέλος η Microsoft για πρώτη φορά παρουσίασε και το δικό της docking station, το οποίο προσφέρει 3 usb 2.0 θύρες, 1 USB 3.0, θύρα δικτύου, mini display port και φυσικά έξοδο/είσοδο ήχου.

 

clip_image010_651313AF.jpg

 

Η τιμή του Surface 2 Pro ξεκινάει από τα $899 για συνθέσεις με 4 GB RAM και δίσκο 64 ή 128GB, ενώ φτάνει και τα $1799 με 8 GB RAM και αποθηκευτικό χώρο 256 ή 512 GB. Η Microsoft περιλαμβάνει στο πακέτο δωρεάν 1 χρόνο συνδρομή στο Skype με δωρεάν τηλεφωνικές διεθνείς κλήσεις καθώς και 200 GB αποθηκευτικό χώρο στο SkyDrive. Το Type Cover 2 θα κοστίζει $130 και θα κυκλοφορήσει σε πολλά χρώματα.

 

Link.png Site: ']Surface Blog

Link.png Site: http://www.microsoft.com/en-us/news/presskits/surface/surfaceevent.aspx']Παρουσίαση Surface 2/ Surface 2 Pro