Oι φήμες για πιθανή παρουσίαση συσκευής tablet από τη Microsoft ολοένα και πολλαπλασιάζονται, ειδικά ύστερα από την ανακοίνωση της εταιρείας για μια αποκάλυψή της τη Δευτέρα “που δε θα θέλουμε να χάσουμε”. Όλα ξεκίνησαν όταν χθες κάποια πηγή η οποία έχει στενές επαφές με το εσωτερικό της Microsoft έκανε αναφορά για την επικείμενη παρουσίαση ενός μοντέλου tablet από την εταιρεία τη Δευτέρα.

Η πληροφορία προήλθε από αποκλειστικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας του The Wrap, αναφέροντας ότι "τη Δευτέρα η Microsoft θα εγκαινιάσει συσκευή σε μια κατηγορία που δεν έχει ξανα ασχοληθεί έχοντας ως άμεσο ανταγωνισμό την Apple". Στη συνέχεια ακολούθησε δημοσίευμα από την ιστοσελίδα του All Things D η οποία έκανε συγκεκριμένη αναφορά όσον αφορά την κατηγορία των tablets και σημειώνει ότι μπορεί να αποκαλυφθούν τόσο μοντέλα βασισμένα σε ARM αρχιτεκτονική όσο και μοντέλα με επεξεργαστές Intel.

 

 

Προς το παρόν η Microsoft δεν έχει επιβεβαιώσει ή απορρίψει τα δημοσιεύματα. Μέχρι στιγμής έχει συνεργαστεί με αρκετές εταιρείες για την κυκλοφορία Windows 8 συσκευών και μια τέτοια παρουσίαση θα μπορούσε να ανταγωνιστεί την κίνηση της Google που ανακοινώνει το δικό της Nexus tablet. Πολύ πιθανό η Microsoft να αναθέσει σε άλλη εταιρεία την κατασκευή ενός tablet, με τη φημολογία να θέλει ως πρώτο όνομα σε μια τέτοια συνεργασία τη Nokia.

 

Η παρουσίαση θα γίνει την Τρίτη 19 Ιουνίου στις 1:30 τα ξημερώματα ώρα Ελλάδος, και πολύ πιθανόν να υπάρχει ζωντανή μετάδοσή της.

 

Link.png Site: ars Technica