Εδώ και αρκετό καιρό κυκλοφορούν φήμες που θέλουν την Microsoft να λανσάρει μία νέα συσκευή στην σειρά «Surface» που έχει δύο οθόνες.

Πρόσφατα, στην έκθεση Computex, η intel παρουσίασε το πρωτότυπο ενός dual screen laptop με την κωδική ονομασία Twin Rivers, και λέγεται πως οι Microsoft και Intel συνεργάζονται στενά πάνω στο πρότζεκτ για να φέρουν στην αγορά κάτι παρόμοιο στην σειρά Surface μέσα στους επόμενους έξι μήνες.

Πηγές της ιστοσελίδας The Verge ισχυρίζονται ότι η Microsoft σε μία εσωτερική εκδήλωση έδειξε σε υπαλλήλους της ένα πρωτότυπο της συσκευής, που όμως δεν είναι η φημολογούμενη φορητή συσκευή με την κωδική ονομασία Andromeda. Το νέο πρωτότυπο έχει την κωδική ονομασία Centaurus, το οποίο ενδέχεται να έχει κάποιες ομοιότητες με το «Courier» που είχε αποκαλύψει η Microsoft πριν αρκετό καιρό. Το Centaurus θα τρέχει μία ελαφριά έκδοση των Windows, γνωστή και ως Windows Lite ή Core OS και αναμένεται να αποτελέσει τον «προθάλαμο» για περισσότερες υβριδικές συσκευές dual-screen tablet/ laptop από άλλους κατασκευαστές.

Όπως αναφέραμε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα The Verge, η Microsoft αναμένεται να παρουσιάσει την εμπορική έκδοση του Centaurus μέσα στους επόμενους μήνες, και η πρόσφατη «εσωτερική αποκάλυψη» της συσκευής ενδέχεται να σημαίνει ότι βρίσκεται εδώ και πολύ καιρό υπό ανάπτυξη. Αν θα είναι αρκετά ισχυρό, εργονομικό και οικονομικό ώστε να τραβήξει το ενδιαφέρον των αγοραστών στην συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών αποτελεί ερωτηματικό για την ώρα.