Η Microsoft ανανέωσε “αθόρυβα” το documentation για την υποστήριξη των υπολογιστών Surface, υποδεικνύοντας μια αλλαγή στην πολιτική της για την ενημέρωση σε ότι αφορά το λογισμικό.

Προηγουμένως, ο τεχνολογικός γίγαντας είχε δεσμευτεί να παρέχει ενημερώσεις firmware για τα Surface PC για μια περίοδο τεσσάρων ετών. Ωστόσο, η πολιτική αυτή φαίνεται να εξελίσσεται.

Σύμφωνα με το έγγραφο υποστήριξης, οι υπολογιστές Surface PC που έχουν αποσταλεί μετά την 1η Ιανουαρίου του 2021, είναι επιλέξιμοι για έξι χρόνια ενημερώσεων firmware. Όσοι έχουν αποσταλεί πριν από αυτή την ημερομηνία θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενημερώσεις firmware για την αρχική περίοδο των τεσσάρων ετών. Η παράταση αυτή ισχύει για υπολογιστές3 όπως τα Surface Pro 7+, Surface Go 3, Surface Laptop 4, Surface Laptop Go 2, Surface Studio 2+, Surface Laptop Studio 1 και νεότερα μοντέλα, παρατείνοντας ουσιαστικά τους κύκλους υποστήριξής τους κατά δύο χρόνια.

Η τεκμηρίωση διευκρινίζει ότι οι συσκευές που κυκλοφόρησαν πριν από την 1η Ιανουαρίου 2021 θα λαμβάνουν ενημερώσεις προγραμμάτων οδήγησης και firmware για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Εάν η διάρκεια υποστήριξης επεκταθεί πέραν των τεσσάρων ετών, ο χρήστης θα λάβει σχετική ενημέρωση πριν από την ημερομηνία ολοκλήρωσης της επίσημης υποστήριξης. Για συσκευές που κυκλοφόρησαν την 1η Ιανουαρίου 2021 ή αργότερα, θα λαμβάνουν ενημερώσεις drivers και firmware για τουλάχιστον έξι έτη από την ημερομηνία κυκλοφορίας τους. Εάν η διάρκεια υποστήριξης παραταθεί πέραν των έξι ετών, και πάλι η Microsoft θα ανακοινώσει ενημερωμένη ημερομηνία λήξης πριν ολοκληρωθεί η τρέχουσα διάρκεια υποστήριξης

Οι ενημερώσεις firmware είναι ζωτικής σημασίας για τα Surface PC, καθώς βελτιώνουν τη συμβατότητα της συσκευής με τα Windows. Οι ενημερώσεις αυτές μπορούν να οδηγήσουν σε βελτιώσεις στην αυτονομία και στις επιδόσεις, ενώ περιστασιακά εισάγουν ή ενεργοποιούν νέες λειτουργίες στα Windows. Επομένως, όσο περισσότερο υποστηρίζεται ένα Surface PC με ενημερώσεις firmware, τόσο πιο επωφελής είναι για τον χρήστη.

Ωστόσο, είναι σημαντικό να γίνεται διάκριση μεταξύ των ενημερώσεων firmware και των ενημερώσεων λειτουργικού συστήματος. Ενώ αυτές που αφορούν τα firmware μπορούν να διευκολύνουν τη μετάβαση σε μια νέα έκδοση των Windows, δεν είναι πάντα απαραίτητες. Κατά συνέπεια, ακόμη και αν ένα Surface PC δεν λαμβάνει πλέον ενημερώσεις firmare, μπορεί να εξακολουθεί να είναι δυνατή η εγκατάσταση της πιο πρόσφατης έκδοσης των Windows.
 

  • Like 6