Οι αποκλειστικές πληροφορίες του IHS Markit δεν περιορίζονται μόνο στο επερχόμενο MacBook Pro 16 ιντσών, αλλά ρίχνουν φως και σε μια πολυαναμενόμενη συσκευή της Microsoft αυτή τη φορά. 

Ο λόγος για το αναδιπλούμενο Surface το οποίο σύμφωνα με το δημοσίευμα θα διαθέτει δύο οθόνες των 9 ιντσών και με αναλογία διαστάσεων 4:3 την οποία γνωρίζουμε ότι αγαπάει η εταιρεία για τα περισσότερα Surface που κατασκευάζει. Οι πληροφορίες προέρχονται από την εφοδιαστική αλυσίδα, και αυτές αναφέρουν ακόμα ότι η επίσημη παρουσίαση της συσκευής έχει προγραμματιστεί για τους πρώτους μήνες της επόμενης χρονιάς. 

Αυτές όμως δεν είναι οι μόνες πληροφορίες που διαθέτει το IHS Markit αφού και σε επίπεδο λογισμικού, το νέο σύστημα της Microsoft αναμένεται να εντυπωσιάσει. Ολόκληρο το σύστημα θα τρέχει στο νέο Windows Core OS που ετοιμάζει η Microsoft και το οποίο είναι βελτιστοποιημένο μεταξύ άλλων για υπολογιστές με διπλές οθόνες. Ακόμα θα ενσωματώνει Intel SoC Lakefield  στα 10 νανόμετρα ενώ θα είναι σε θέση να τρέχει τις περισσότερες Android εφαρμογές αλλά και την εφαρμογή του iCloud. Τέλος θα διαθέτει συνεχή σύνδεση με τo Internet είτε μέσω LTE δικτύων είτε μέσω 5G.

surface.jpg

Τα σχέδια της Microsoft για το λανσάρισμα μιας συσκευής με διπλή οθόνη έχουν κάνει και στο παρελθόν την εμφάνισή τους ενώ τώρα μαθαίνουμε ότι αυτή θα είναι αναδιπλούμενη αλλά και το ότι θα τρέχει Android εφαρμογές.

Forbes