Αφού ξεπεράστηκαν ορισμένα εμπόδια στην αρχή της εμπορικής της πορείας, η σειρά Microsoft Surface μετατράπηκε σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της βιομηχανίας και αναπτύχθηκε ταχύτατα σε ένα brand δισεκατομμυρίων για την εταιρεία των Windows.

Με στόχο να την βοηθήσει να αναπτύξει το αποτύπωμά της στην αγορά, η Microsoft εργάζεται πάνω σε αναβαθμίσεις των σημερινών προϊόντων αλλά και σε ορισμένες ολοκαίνουριες λύσεις. Το Surface Pro 6 για παράδειγμα είναι γνωστό στο εσωτερικό της εταιρείας ως «Carmel». Το χαμηλού κόστους Surface Tablet έχει την κωδική ονομασία «Libra» ενώ στα «σκαριά» βρίσκεται και μία νέα συσκευή με την κωδική ονομασία Andromeda.

Στο Libra ενδεχομένως να αναφερόταν το Bloomberg πέρυσι, όταν περιέγραφε ένα χαμηλού κόστους tablet με Windows, που θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2018. Το Surface Pro 6 από την άλλη υπάρχει περίπτωση να μην κυκλοφορήσει τόσο σύντομα όσο θα ήθελαν κάποιοι, λαμβάνοντας υπόψη ότι μόλις πρόσφατα η Microsoft ανακοίνωσε την έκδοση LTE του Surface Pro 5. Παρόλα αυτά, η Αμερικάνικη εταιρεία εργάζεται ήδη πάνω στην ανανεωμένη έκδοση του. Άγνωστο πότε όμως θα αποφασίσει να την λανσάρει.

Το Andromeda από την άλλη, μοιάζει να αποτελεί μία φρέσκια και ενδιαφέρουσα ιδέα. Σύμφωνα με όσα γνωρίζουμε έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2018.

Η Microsoft έχει οραματιστεί μία συσκευή που είναι «pocketable» (λόγω μεγέθους μπορεί να χωρέσει σε τσέπη), και που είναι σε θέση να προσφέρει μία πραγματικά προσωπική και ευέλικτη εμπειρία computing. Μετά το λανσάρισμα της μάλιστα, οι OEMs θα μπορούν να κυκλοφορήσουν συσκευές με παρόμοιο hardware και δυνατότητες, με την Microsoft να ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να δημιουργήσει μία νέα προϊοντική κατηγορία. Όλα τα παραπάνω βρίσκονταν σε φάση ανάπτυξης υπό την ηγεσία του Terry Myerson, ο οποίος όπως είναι γνωστό αποχώρησε από την εταιρεία. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί πολλά πράγματα να άλλαξαν. Να αναφέρουμε πως για την ώρα, η Microsoft δεν σχεδιάζει να ανανεώσει τα Surface Laptop και Studio.

Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας Thurrott αναφέρουν ακόμα ότι η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς και για την επόμενη γενιά του Xbox, το οποίο έχει την κωδική ονομασία Scarlett. Το νέο Xbox αναμένεται να κυκλοφορήσει στην αγορά το 2020 και θα αποτελέσει μια «σειρά από συσκευές», κάτι που έχει άμεση σχέση με τις δηλώσεις του επικεφαλής του τμήματος στην πρόσφατη E3, Phil Spencer, και τα σχέδια της εταιρείας για παρουσίαση μια streaming υπηρεσίας τα επόμενα χρόνια. 

Thurrott

 

  • Like 3