Γνωρίζουμε ότι τα τελευταία 2 χρόνια τουλάχιστον, η Microsoft εργάζεται πυρετωδώς πάνω σε μια νέα Surface συσκευή με την κωδική ονομασία Andromeda (πολλοί προτιμούν την ονομασία Surface Phone) η οποία και θα παρουσιαστεί επίσημα μέσα στο έτος.

Η συσκευή έχει κάνει την εμφάνισή της με κάποια μορφή μέσω αναφορών αλλά και σε διάφορες πατέντες που έχει καταθέσει η Microsoft, με κοινό στοιχείο σε όλες τις περιπτώσεις την παρουσία διπλής οθόνης. Σε έγγραφο που έχει στα χέρια της η ιστοσελίδα TheVerge, ίσως έχουμε και μια πιο συγκεκριμένη περιγραφή του τι θα είναι το Andromeda αφού όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.  

Γενικά η Microsoft περιγράφει το όλο project ως κάτι που ανέπτυξε εσωτερικά και ότι θα αποτελέσει μια νέα και ξεχωριστή προϊοντική κατηγορία η οποία θα επηρεάσει τις μελλοντικές κυκλοφορίες των Surface ενώ την ίδια στιγμή θα θολώσει το τοπίο σε ότι θεωρούμε PC και mobile. Για τη Microsoft, το Project Andromeda αφορά «μια νέα Surface συσκευή με form factor που χωρά στην τσέπη, στην οποία ενώνονται νέες εμπειρίες hardware και software προκειμένου να δημιουργήσουν μια πραγματική προσωπική και προσαρμοσμένη στις ανάγκες του χρήστη εμπειρία χρήσης υπολογιστή».

Έξι χρόνια πριν, η Microsoft παρουσίασε το Surface RT και το Surface Pro ως νέα συστήματα μια νέας κατηγορίας που ερχόταν να τοποθετηθεί ως εναλλακτική ανάμεσα στα tablets και τα laptops. Τα χρόνια που ακολούθησαν το Surface Pro έκανε τη διαφορά αποτελώντας ένα form factor για κάποιον που δεν ήθελε να έχει και φορητό υπολογιστή αλλά και tablet, μια τακτική που όλοι οι κατασκευαστές ακολουθούν συμπεριλαμβανομένου της Apple. Στην ουσία το Andromeda της Microsoft θα αποτελέσει το μεγάλο στοίχημα της εταιρείας στο τι θεωρούμε smartphone και τι προσωπικό υπολογιστή.

Οι πληροφορίες του Verge αναφέρουν ότι η συσκευή εξακολουθεί να αναπτύσσεται εσωτερικά στη Microsoft κάτω από απόλυτη μυστικότητα, με οθόνη που καλύπτει το κενό του μηχανισμού (hinge) όταν και τα δύο κομμάτια ανοίγουν πλήρως. Μάλιστα το Verge αναφέρει ότι οι πρωτότυπες συσκευές που του νέου αυτού Surface, μοιάζουν αρκετά στα τρισδιάστατα σχέδια που δημιούργησε ο χρήστης David Breyer με βάση τις περσινές πληροφορίες. 

Η παρουσία stylus θεωρείται ένα ακόμη από τα χαρακτηριστικά του Andromeda ενώ δε γνωρίζουμε αν η Microsoft θα προτιμήσει Intel ή Qualcomm επεξεργαστή για το εσωτερικό. Σε καμία πάντως περίπτωση δε θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η κυκλοφορία της συσκευής αφού άλλες πηγές αναφέρουν στο Verge ότι η Microsoft ανά πάσα στιγμή μπορεί να ακυρώσει το όλο σχέδιο, όπως είχε κάνει λίγες εβδομάδες πριν της προγραμματισμένη παρουσίαση του Surface Mini. 

TheVerge

  • Like 1