Οι εκδόσεις που θα απευθύνονται στο μέσο καταναλωτή πρόκειται να παρουσιαστούν στην πορεία του 2024.

Παρότι δεν καταγράφεται κάποια ιδιαίτερη αλλαγή στο συνολικό σχεδιασμό, οι δύο νέες προτάσεις της Microsoft αναμένεται να έχουν αισθητά καλύτερες επιδόσεις, χάρη στους επεξεργαστές Intel Core Ultra, καθώς και ορισμένες νέες δυνατότητες που σίγουρα θα εκτιμηθούν από όσους θα κάνουν επαγγελματική χρήση αυτών των υπολογιστών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται και στο κομμάτι της τεχνητής νοημοσύνης, με την παρουσία του Copilot.

Surface-Laptop-6-for-Business-with-Copilot-Key-1024x576-1.webp.b7c66b026fc27a2dbc331f98cd8d3540.webp

Surface Laptop 6 για Επιχειρήσεις.

Τόσο το νέο Surface Laptop 6 για Επιχειρήσεις όσο και το Surface Pro 10 για Επιχειρήσεις είναι εφοδιασμένα με επεξεργαστές Intel Core Ultra 5 Και Core Ultra 7. Στην περίπτωση του Surface Laptop 6 για Επιχειρήσεις, χρησιμοποιείται ο Core Ultra 5 135H και ο Intel Core Ultra 7 165H. Intel και Microsoft υποστηρίζουν πως με την αναβάθμιση οι νέες προτάσεις είναι έως και δύο φορές ταχύτερες σε σύγκριση με το Surface Laptop 5. Τα μεγαλύτερα οφέλη καταγράφονται κατά κύριο λόγο χάρη στο νέο chip γραφικών Intel Arc και τα 64GB μνήμης RAM.

Το νέο Surface Laptop δεν παρουσιάζει ιδιαίτερες σχεδιαστικές μεταβολές, όμως, ενώ εξακολουθεί να διατίθεται σε μοντέλα των 13,5 και 15 ιντσών. Η μόνη αλλαγή σε αυτή τη συσκευή είναι το νέο πλήκτρο ενεργοποίησης του Windows Copilot στο πληκτρολόγιο, καθώς και η επιλογή για smart card reader και επιπλέον θύρα USB-C, στο μοντέλο των 15 ιντσών.

Ακόμη και η webcam των 1080p είναι η ίδια, παρότι η Neural Processing Unit (NPU) στο Surface Laptop 6 για Επιχειρήσεις έχει τη δυνατότητα να ενεργοποιεί προηγμένα φίλτρα μέσω του Windows Studio Effects, για βελτιωμένη ποιότητα εικόνας στις βιντεοκλήσεις. Οι αναλύσεις στην οθόνη με αναλογίες 3:2 παραμένουν επίσης οι ίδιες, αν και η φωτεινότητα εμφανίζεται βελτιωμένη κατά 33%, ενώ πλέον οι οθόνες διαθέτουν ειδική, αντιθαμβωτική επίστρωση.

Οι τιμές για το Surface Laptop 6 για Επιχειρήσεις ξεκινούν από τα 1.200 δολάρια και θα διατίθεται στην αγορά από τις 9 Απριλίου. Η συσκευή προτείνεται σε Platinum ή Black χρωματισμό. Είναι διαθέσιμη μέσω του εμπορικού καναλιού της Microsoft, όμως δεν πρόκειται να κάνει την εμφάνισή της σε μεταπωλητές, όπως η Amazon και η Best Buy.

surface-pro-10-for-buisness.webp.8096ea052c818c4910d480d931c89356.webp

Surface Pro 10 για Επιχειρήσεις.

Το νέο Surface Pro 10 για Επιχειρήσεις, εντωμεταξύ, προτείνεται με κάποιες αλλαγές ως προς την οθόνη του, αν και σχεδιαστικά παραμένει ίδιο με το Surface Pro 9. Διαθέτει νέα, ειδική αντιθαμβωτική επίστρωση στην οθόνη του, η οποία είναι φωτεινότερη κατά 33% σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, εξέλιξη που θα μπορούσε να φανεί χρήσιμη για όσους χρησιμοποιούν τη συσκευή σε υπαίθριους χώρους. Η νέα, υπερευρυγώνια κάμερα των 144 μοιρών βοηθά επίσης στην καλύτερη αξιοποίηση της NPU και των δυνατοτήτων του Windows Studio. Μάλιστα, για πρώτη φορά η Microsoft διαθέτει και έκδοση με λειτουργία 5G σε συσκευή Surface Pro που βασίζεται σε επεξεργαστή της Intel.

Ο επεξεργαστής στο Surface Pro 10 για Επιχειρήσεις ξεκινά από τον Intel Core 5 135U και μπορεί να φτάνει έως τον Intel Core Ultra 7 165U. Είναι μία από τις πρώτες συσκευές της σειράς Surface Pro που διατίθεται έως και με 64GB μνήμης RAM. Όπως και με το νέο Surface Laptop, η Microsoft διαθέτει ένα νέο Surface Type Cover που περιλαμβάνει ειδικό πλήκτρο για το Copilot. Διατίθεται επίσης ένα νέο Type Cover με πιο χτυπητή γραμματοσειρά, για εκείνους που ενδεχομένως έχουν δυσκολία στην όραση. Παράλληλα, η Microsoft διαθέτει και επιλογή για NFC reader.

Οι τιμές για το Surface Pro 10 για Επιχειρήσεις ξεκινούν από τα 1.200 δολάρια και, όπως το Surface Laptop, η διάθεσή του θα αρχίσει από τις 9 Απριλίου. Η συσκευή προτείνεται στους χρωματισμούς Platinum και Black ενώ, όμως και η άλλη νέα πρόταση της Microsoft, διατίθεται αποκλειστικά μέσω των δικών της εμπορικών καναλιών και όχι από τους γνωστούς μεταπωλητές.

Παρότι η σημερινή εκδήλωση εστίασε στις επαγγελματικές συσκευές Surface, η Microsoft θα οργανώσει ξεχωριστεί εκδήλωση στις 21 Μαΐου για να παρουσιάσει Windows και Surface AI, ενόψει του συνεδρίου Build 2024. Εκεί, αναμένεται πως θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις αυτών των συσκευών που θα απευθύνονται στο μέσο καταναλωτή, ενδεχομένως με τη δυνατότητα επιλογής επεξεργαστών Qualcomm Snapdragon X Elite. Η Microsoft αναμένεται να αναφερθεί εκτενέστερα στο πώς θα ενσωματώνεται η χρήση τεχνητής νοημοσύνης στα Windows 11, συμπεριλαμβανομένης και της νέας λειτουργείας "AI Explorer", που θα βοηθά τους χρήστες στις διαδικτυακές αναζητήσεις τους.

  • Haha 1