Η Microsoft φέρεται να αποκάλυψε κατά λάθος την επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows με το περιβάλλον χρήσης να διαθέτει μία «floating» γραμμή εργασιών καθώς και μία ημιδιαφανή «γραμμή πληροφοριών» (information bar) στο άνω τμήμα της οθόνης.

Σύμφωνα με τον Zac Bowden στην ιστοσελίδα Windows Central, η επόμενη μεγάλη έκδοση των Windows έχει την ονομασία «Next Valley», συνεχίζοντας το μοτίβο με την ονοματολογία που ξεκίνησε με τα Windows 11 (Sun Valley).

Κατά τη διάρκεια μίας παρουσίασης-επίδειξης στο συνέδριο Ignite 2022, έκανε την εμφάνιση της μία εικόνα που αποκάλυπτε τον νέο σχεδιασμό, ο οποίος φαίνεται να έχει βελτιστοποιηθεί ώστε να προσαρμόζεται ιδανικά σε κάθε τύπο συσκευής, είτε πρόκειται είτε για tablet, για φορητό υπολογιστή, είτε για υπολογιστή με περιφερειακά όπως είναι το ποντίκι και το πληκτρολόγιο κ.ά. Αν και ο Zac Bowden λέει ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο κώδικας για την επόμενη μεγάλη κυκλοφορία, η εμφάνιση της εικόνας έκανε τους πάντες να αναρωτιούνται αν πρόκειται να δούμε κάτι που πλησιάζει την τελική έκδοση μέσα στο 2023.

Η προσθήκη μίας floating taskbar ενδεχομένως έχει νόημα όταν χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες εφαρμογές όπως για παράδειγμα το νέο Microsoft Designer app ή ακόμα και το Paint, ωστόσο θα χρειαστεί να περιμένουμε αρκετό διάστημα ακόμα για να διαπιστώσουμε τη χρησιμότητα του.

Λαμβάνοντας επίσης τη δέσμευση της Microsoft να παρουσιάζει μία μεγάλη έκδοση Windows κάθε περίπου μία τριετία, δεν θα αποτελούσε έκπληξη αν αποκαλυπτόταν η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος της εταιρείας προς τα τέλη του 2023 με τη διάθεση της στους Insiders να γίνεται ενδεχομένως στις αρχές του 2024. 

  • Thanks 1
  • Confused 3