Η αναβάθμιση θα επιτρέψει στις εφαρμογές να τρέχουν μέσω emulation.

Σε λίγο καιρό, συσκευές με Windows και ARM θα μπορούν να υποστηρίξουν εφαρμογές x86-64, όπως ανακοινώθηκε από τη Microsoft. Μέχρι στιγμής, η δυνατότητα χρήσης προγραμμάτων και παιχνιδιών περιοριζόταν σε εφαρμογές 32-bit, το οποίο ήταν εφικτό μέσω emulation.

Οι Windows Insiders θα είναι οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στις νέες δυνατότητες, οι οποίες αναμένονται να διατεθούν μέσα στον Νοέμβριο. Έπειτα, σε απροσδιόριστο χρονικό σημείο, η αναβάθμιση θα γίνει διαθέσιμη προς όλους τους χρήστες Windows με ARM.

Στην πράξη, αυτό σημαίνει πως πληθώρα εφαρμογών και παιχνιδιών θα μπορούν, έστω θεωρητικά, να τρέξουν σε συσκευές Windows με ARM καθώς η υποστήριξη των εκδόσεων 32-bit σταδιακά εξανεμίστηκε με την πάροδο των χρόνων - τα 64-bit αποτελούν μονόδρομο. "Θεωρητικά", διότι ο όγκος των μηχανημάτων με ARM δεν διαθέτει εξαιρετικά υψηλές επιδόσεις για γραφιστική και gaming, καθώς ο κύριος σκοπός τους είναι να εξυπηρετούν στην καθημερινότητα με χαμηλή κατανάλωση και μεγάλη αυτονομία.

Πέραν αυτών, η εταιρεία ανακοίνωσε πως ο Microsoft Edge γίνεται ταχύτερος σε συσκευές με ARM, παράλληλα μειώνοντας την κατανάλωση μπαταρίας του όταν βρίσκεται σε λειτουργία. 

Οι συσκευές Windows με ARM αποτελούν μια μικρή όμως ανερχόμενη κατηγορία υπολογιστών, οπότε η επένδυση της Microsoft σε αυτή αποσκοπεί στην εναρμόνιση μεταξύ των παραδοσιακών Windows laptops και των συσκευών με ARM και Windows, ώστε και οι δύο να προσφέρουν - με τον ένα ή τον άλλο τρόπο - απρόσκοπτη εμπειρία για το σύνολο των εφαρμογών και δυνατοτήτων τους.

  • Like 1