Ένα σοβαρό κενό ασφαλείας αποκαλύφθηκε πριν λίγες ώρες, το οποίο επηρεάζει τα smartphones που τρέχουν την πλατφόρμα των Windows Phone στις συσκευές τους. Πρόκειται για ένα κενό το οποίο εκμεταλλεύεται την υπηρεσία SMS και προκαλεί ορισμένες δυσλειτουργίες στα εν λόγω smapphones.

 

Συγκεκριμένα λαμβάνοντας κανείς ένα κακόβουλο SMS θα δει τη συσκευή του να επανεκκινεί και στη συνέχεια το κέντρο μηνυμάτων του κινητού του θα είναι αδύνατον να ανοίξει. Φαίνεται πως το πρόβλημα δεν επηρεάζει μεμονομένα smartphones αλλά όλες τις συσκευές με WP7 Mango. Έχουν πραγματοποιηθεί δοκιμές σε αρκετές συσκευές, συμπεριλαμβανομένων των HTC Titan, Samsung Flash οι οποίες έτρεχαν είτε την έκδοση Mango RTM 7720, είτε την έκδοση 7740. Όλες αυτές οι δοκιμές επιβεβαίωναν το νέο κενό ασφαλείας.

 

 

Εκτός από το κέντρο μηνυμάτων φαίνεται να επηρεάζονται επίσης και άλλα σημεία στο λογισμικό. Για παράδειγμα, εάν κάποιος χρήστης έχει προσθέσει ένα tile στη συσκευή του μιας επαφής του Facebook και αυτή γράψει κάποιο post στη δημοφιλή υπηρεσία κοινωνικής δικτύωσης, η συσκευή κλειδώνει. Ευτυχώς αυτό το πρόβλημα μπορεί να ξεπεραστεί αφαιρώντας το tile από την αρχική οθόνη μέχρι να υπάρξει κάποια ενημέρωση που να το διορθώνει.

 

Παρόμοιες "ασθένειες" έχουν παρουσιάσει και οι δύο άλλες μεγάλες πλατφόρμες iOS και Android στο παρελθόν. Το iOS 3 είχε εμφανίσει ένα κενό ασφαλείας από το οποίο μπορούσε κανείς να ελέγξει μία συσκευή μέσω SMS. Αντίστοιχα, στην πλατφόρμα του Android ένα SMS bug έστελνε μηνύματα σε τυχαίες επαφές του τηλεφωνικού καταλόγου του χρήστη.

 

Link.png Site: winrumors.com